TATUCUL FACE SI DESFACE:” ORI GUVERN LIBERAL,ORI ANTICIPATE!”

20 ian.

Klaus Iohannis a exclus luni varianta unui Guvern de uniune națională avansată de liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu.

Nu mi se pare oportună discuția despre un guvern de uniune națională. Ori Guvern liberal, ori anticipate, a dictat președintele, răspunzând unei întrebări din partea presei la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a ieșit luni la declarații pentru a anunța că a trimis Camerei Deputaților și Senatului două scrisori prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Declarația vine în contextul războiului pe alegerile locale în două tururi, care are ca scop anticipatele și în urma căruia PSD a anunțat că depune moțiune de cenzură.

„Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară. Solicit această sesiune extraordinară pentru a discuta angajarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea extraordinară urmează să aibă loc săptămâna viitoare între 27 și 31 ianuarie”, a spus Iohannis.

În ceea ce priveşte şansele moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, preşedintele a declarat: ”Guvernul doreşte să îşi angajeze răspunderea, drept pentru care am convocat Parlamentul într-o sesiune. Dacă va trece moţiunea sau nu, şi eu mi-am exprimat deja scepticismul în această chestiune, vom vedea şi la momentul acela Guvernul va analiza situaţia şi va veni probabil cu o alternativă. Nu are rost să discutăm acum doar una din variante, iar cea principala care constă în angajarea şi trecerea prin Parlament să rămână nediscutată”.

Întrebat dacă exclude demisia premierului, Klaus Iohannis a răspuns: „Eu nu exclud din start absolut nici un scenariu. Dar chestiunea demisiei nu a fost discutată”.

„Eu m-am exprimat pentru alegeri anticipate, PNL la fel. Care vor fi pașii foarte concreți, veți afla atunci”, a mai spus președintele.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: