China intră în cea mai dificilă perioadă generată de noul coronavirus!

3 feb.

FRAȚI ROMÂNI!
China intră, de săptămâna viitoare, în cea mai grea perioadă a evoluției noului coronavirus (2019-nCoV). Este perioada în care începe reversul migrației generat de Festivalul Primăverii – Anul Nou chinezesc. Sute de milioane de chinezi se află sau pornesc la drum spre orașele în care muncesc, pe tot teritoriul Chinei. Vorbim de aproape 1,5 miliarde de călătorii deja plătite în avans.

Autoritățile chineze și OMS anunță că este greu de spus când va fi atins apogeul focarului de coronavirus.

Cu toate acestea, vă îndemn la calm și cumpătare, la încredere și prevedere. Eforturile pe care China le face în această perioadă sunt uriașe, greu de înțele și cuprins de departe, în dimensiunea lor reală umană și economică.

CHINA MENȚINE SITUAȚIA SUB CONTROL! Sunt eforturi care includ costuri uriașe, greu de cuantificat acum la dimensiunea economică.

Fostul director-general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Chan, susține că „distanța socială” este cel mai eficient mijloc de a preveni răspândirea epidemiei, deoarece virusul este predispus la mutație, iar unii pacienți nu prezintă niciun simptom în termen de 14 zile.

PRIN URMARE, dacă poporul chinez manifestă decență și încredere în soluționarea acestei cauze, nu aveți motive să acceptați panica și isteria fiind la aproape 10.000 de kilometri distanță.

REPET, urmează o perioadă critică, dar din care se va ieși cu bine. Pentru că autoritățile chineze au adoptat măsuri ferme, de lungă durată și la cel mai ridicat nivel de securitate socială.

Iată de ce, vă rog să nu fiți mai emotivi și receptivi la informațiile generatoare de teamă. Nu fiți mai temători decât sunt toți cei care trăiesc în China.

Statistica generală oficială pentru ora la care scriu este aceasta:

Cazuri confirmate în China – 14.411
Cazuri confirmate în restul lumii – 140
Număr total decese – 304
Număr total recuperați – 328

Ceea ce dă încredere și optimism autorităților medicale chineze și internaționale este faptul că rata mortalității nu este la fel de mare comparativ cu Sindromul respirator sever acut (SARS), care a izbucnit în Asia în 2003. Aceasta în primul rând ca urmare a măsurilor și acțiunilor decisive luate de China, care a aplicat un întreg set de măsuri de prevenție pentru a limita și controla focarul de la Wuhan.

Mai mult, în centrul focarului de pneumonie virală – Wuhan sunt amenajate deja 10.000 de paturi de spital rezervate pacienților infectați. Miilor de cadre medicale civile aflate în activitate la Wuhan s-au alăturat 1.400 de cadre medicale militare.
Începând de mâine, la Wuhan ca fi activat primul spital construit în șase zile, urmând ca joi să fie activat al doilea spital construit în mai puțin de o săptămână!

http://dantomozei.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: