ARTA MANIPULĂRII!

4 feb.

Cine mai are nevoie de argumente pentru a înțelege că isteria și panica fac parte din armele secolului XXI?

În iarna 2019-2020, SUA au înregistrat oficial peste 19 milioane de persoane care au contactat virusul gripal, din care 180.000 au fost spitalizate. Mai mult, potrivit Centers for Disease Control and Prevention USA, numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor cu virus gripal a fost de 10.000, din care 68 au fost copii.

Câți dintre europeni cunosc această realitate? Câți vor intra în panică și depresie înțelegând că virusul gripal este contagios, epidemic?

Poate nu v-ați speriat suficient, motiv pentru care iată ce spun specialiștii americani:

Deoarece supravegherea gripei nu captează toate cazurile de gripă care apar în Statele Unite, CDC oferă aceste intervale estimate pentru a reflecta mai bine prezența mai mare a gripei. Aceste estimări sunt calculate pe baza datelor săptămânale de supraveghere a gripei CDC și sunt preliminare.

Asta ce înseamnă?

În primul rând că numărul victimelor din SUA poate ajunge la 25.000, cel al spitalizaților la 310.000, iar cel al îmbolnăviților la 26 de milioane! (Vezi datele oficiale AICI)

A fost generată isterie în masă la nivel global? Au fost promovate cu sălbăticie teorii și argumente pentru ca lumea să intre în panică?

Dar, pentru că mass media este controlată și filtrată informațional, aflăm tâmpenii mai ales din țările care nu sunt „aliniate democratic”, cum ar fi … China.

Din luna Decembrie 2019, până la început de Februarie 2020, China a înregistrat 17.238 de cazuri confirmate cu noul coronavirus pulmonar (2019-nCoV). Până în dimineața zilei de 3 Februarie 2020, numărul deceselor a ajuns la 362, iar cel al cazurilor recuperate la 480. Și da, suntem încă în perioada de evoluție a fenomenului din China.

Acum, pentru că nu are rost să lungesc tema.

În condițiile unei inflații toxice cu virusul gripal american, câți dintre români ați fi intrat în panică știincă că în SUA se moare cu zecile de mii? Dar, despre această situație nu s-a știut nimic la nivel public. Altfel spus, s-a tăcut pentru a nu afecta imaginea și interesele economice ale SUA.

Cu China, însă, situația poate fi jucată și altfel. Pentru că intoxicația și manipularea funcționează, având ca motoare de propagare instituții media bolnave cu slujbași lipsiți de minim bun simț și spririt deontologic!

AICI găsiți o hartă actualizată a evoluției noului coronavirus, cu numărul de cazuri și pacienți înregistrați în China și în lume.

 

http://dantomozei.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: