Cîțule, e groasă! Acuzații grave!

5 feb.

Avocatul Gheorghe Piperea îi aduce acuzații grave lui Florin Cîțu, după ce ministrul Finanțelor a refuzat să se prezinte la audiere la Senat.

În opinia lui Piperea, Cîțu recunoaște, în adresa de refuz al invitației celor două comisii parlamentare, că politica de creditare nu este făcută de MFP, ci de bănci.

„Numitul Florin Vasile Cîțu, ministru încă în funcție al finanțelor, membru al Guvernului României, a refuzat încă o dată să se prezinte în Parlament, la solicitarea Comisiei Economice și a Comisiei de Buget-Finanțe a Senatului.
Nu disprețul cocalaresc la adresa Parlamentului este surprinzător la sus-numitul. În definitiv, deși a picat testul prealabil investirii ca ministru (comisiiile parlamentare de resort nu i-au dat aviz favorabil pentru a fi ministru), sus-numitul face din Trezoreria statului, de mai mult de două luni de zile, masa sa de poker financiar, fară ca cineva sa il tragă (încă) la raspundere.
Surprinde, însă, nonșalanța cu care recunoaște, în adresa de refuz al invitației celor două comisii parlamentare, că politica de creditare nu este făcută de MFP, ci de banci. În plus, conform certitudinilor de afumat ale sus-numitului, MFP nu contractează împrumuturi. Adica, MFP nu negociază și nici nu aderă fară rezerve la oferta bancilor de a contracta (n.b : în sistemul Codului civil, aceasta este definiția consimtamantului la contract). MFP face împrumuturi în formula livrată în plic de bănci. Adică, MFP, sub conducerea psihedelică a sus-numitului, joacă la păcănele banii publicii, după regulile impuse de bănci.
De-a dreptul șocanta este iresponsabilitatea cu care sus-numitul face asemenea afirmații, care sunt recunoașteri ale săvârșirii continue a unor fapte care iată cum sunt calificate de Legea responsabilității ministeriale nr. 115/1999:

Art. 6-1. (1) Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 12 ani următoarele fapte săvârșite de membrii Guvernului în exercițiul funcției lor:
[…]
b) prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului […] cu privire la activitatea […] unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.
(1-1) Constituie, de asemenea, infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi fapta unui membru al Guvernului de a folosi funcția sa pentru a favoriza câștigarea unei licitații, acordarea ilegală a unor autorizații sau a altor facilități în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Sesizarea organelor de cercetare penala se poate face din oficiu sau de orice persoana interesata”, a scris Piperea marți pe Facebook.

Florin Cîțu trebuia să fie audiat, marți, în Comisia economică din Senat. Ministrul Finanțelor a transmis, însă, o scrisoare în care precizează că instituția pe care o conduce nu se ocupă de politica de creditare sau de contractarea de datorie publică, astfel obiectul audierii nu există.

„Ministerul Finanțelor Publice nu se ocupă de politica de creditare a țării și nici de contractarea de datorie publică. Dacă nu cumva este o confuzie sau o eroare de redactare a invitației pe care ne-ați făcut-o, vă informăm că alte instituții, respectiv băncile comerciale se ocupă de politica de creditare. În același timp, nu este foarte clar ce doriți să analizați în legătură cu contractarea sistematică de datorie publică, întrucât această definiție nu apare nicăieri în atribuțiile MFP”, se arată în scrisoarea transmisă președintelui Comisiei economice, Daniel Zamfir, de către Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor susține că așteaptă o altă invitație din partea comisiei, însă aceasta să fie „reformulată în termenii economico-financiari consacrați”.

Pe ordinea de zi a comisiei de buget și a comisiei economice din Senat apare audierea lui Florin Cîțu, respectiv „Analizarea aspectelor referitoare la impactul major al politicii de creditare derulată de Ministerul Finanțelor Publice, respectiv contractarea sistematică de datorie publică, precum și alte aspecte referitoare la politicile publice derulate de Ministerul Finanțelor Publice”.

Ședința comisiilor de specialitate urma să aibă loc marți, la ora 11:00.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: