PSD SI PRO-ROMANIA A STRANS O MAJORITATE PENTRU REMUS PRICOPIE!

6 feb.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că formațiunea a obţinut 233 de semnături de la senatori și deputați, pentru susținerea lui Remus Pricopie, propus pentru a fi desemnat premier.

”Vom lua deciziile și noi”, a mai spus el.
”Avem numărul minim de 233 semnături, deci avem majoritate și după întâlnirea cu președintele vom vedea ce decizii vom lua în continuare. Așa cum zice președintele, vom lua deciziile și noi. Sunt colegi neafiliați și reprezentanții minorităților naționale”, a declarat Paul Stănescu.

El a mai spus că numele lui Remus Pricopie ”s-a desprins din discuțiile pe care le-am avut cu toții”.

”A fost o discuție cu foarte mulți colegi de-ai noștri. Sigur, s-au vehiculat mai multe nume și la final concluzia a fost Remus Pricopie. Nu a venit cineva cu propunerea”, a mai spus Stănescu.

Secretarul general interimar al PSD a admis că nu toți parlamentarii social-democrați îl agreează pe Remus Pricopie.

”Știți cum e cu agreatul. Sigur că vor fi poziții pro și contra. Suntem oameni, nu gândim toți la fel. Dar dacă majoritatea va decide un lucru, respectăm cu toții. Asta este democrația”, a conchis el.

Senatorul PSD Titus Corlățean a declarat că dacă partidele parlamentare demonstrează că există o majotitate parlamentară, atunci președintele ar trebui să respecte acest lucru și să nominalizeze persoana propusă de acestea pentru a forma guvernul. ”Dar trăim în România”, a completat el.

”Avem cazuri anteriore celebre care a abuzat de litera și spiritul Constituției, pentru că sensul Constituției coroborat cu Legea partidelor parlamentare e foarte clară. Consultarea nu e o chestiune formală să facă o persoană chiar ce dorește. O consultare vizează a determina ca președintele, ca mediator, ca arbitru, să determine dacă există o majoritate în Parlament. Dacă partidele vin cu probe clare că există o majoritate, în mod normal, președintele ar trebuie să respecte acest lucru, dar trăim în România”, a declarat Titus Corlățean.

PSD și Pro România îl susțin pe rectorul Remus Pricopie pentru funcția de premier, a anunțat Marcel Ciolacu, miercuri, în Parlament.
„Mergem cu o singură nominalizare la Guvern, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, un pro-european și un pro – american.”, a declarat Ciolacu.

Remus Pricopie a fost ales în decembrie 2019 în funcția de rector al SNSPA cu un scor de 88,16% din voturile exprimate, acesta obținând un nou mandat la conducerea instituției.

Pricopie se află la al doilea mantat de rector al SNSPA, iar în perioadele 2005-2007 și 2008-2012 a fost decan al instituției. Klaus Iohannis i-a acordat, în 2019, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: