EFECTUL JOHANNIS = NAZISM!

7 feb.

Alegerile anticipate au fost obiectivul electoral și post-electoral invocat programatic de către președintele Klaus Iohannis.

Nu era greu de prevăzut consecința unei asemenea strategii destabilizante nu doar în ceea ce privește PSD, ci în ce privește însăși agenda publică. Făcând primul pas în direcția instaurării statului personal, cât și propulsarea unui partid fără validare populară majoritară, PNL, drept deținător al puterii, președintele a deschis libera practică a nelegalității cu extindere generalizată. Guvernul Orban a preluat o impetuozitate posibilă la ședințele interne de partid, însă deloc potrivită în spațiul public, prin raportare la viața politică și conduita democratică. Nici situația de guvern minoritar nu a fost asumată de PNL în lipsa unui cadru specific. Bazându-se pe mandatul triumfalist dat de titularul Cotroceniului, Ludovic Orban a încurcat realitățile imaginarului caracteristic unei campanii electorale cu gestionarea treburilor curente.

Căderea guvernului Orban vine pe fondul complicităților, neregularităților și crizei în care locul fostului lider PSD Liviu Dragnea a fost preluat de însuși președintele Klaus Iohannis. Ceea ce fostul lider PSD nu și-a permis, deși putea să o facă, nu au ezitat cei care l-au scos din circuit sau au beneficiat de acel context. Președintele Iohannis consideră că are un cuvânt de spus în această criză tocmai prin faptul că ar fi inițiatorul. De aceea zvonurile privind imixtiunea în strategiile PSD-ului, prin interpuși, nu pot fi înlăturate și nici trecute sub tăcere, având în vedere evenimentele în curs.

Provocarea alegerilor anticipate de către președinte intră în faza declinului, chiar a unei posibile note de plată. Nu este delc exclus ca președintele să facă obiectul unei analize în vederea încălcarii Constituției, în special în ceea ce privește interesul național sub varii aspecte. Într-o asemenea conjunctură Parlamentul ar putea fi pus în fața nu doar a guvernelor succesive care să ducă la alegeri anticipate, dar și la o acțiune de demitere/suspendare a președintelui, care ar creioana complet criza politică actuală.

Apare foarte limpede necesitatea ca mandatul președintelui Iohannis să facă parte integrantă din toate procedurile care vor urma în soluționarea, imposibilă altfel, a crizei instaurate.

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: