Cum a preluat Johannis smenurile politice anti-europene ale lui Petrov!

8 feb.

Una dintre manevrele politicianiste care l-a deranjat și l-a întristat cel mai mult pe președintele Klaus Iohannis e descrisă de el în cartea biografică ”Pas cu pas”. Să-i dăm cuvîntul.

”În octombrie 2009, după căderea guvernului Boc, am fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi de minorităţi pentru postul de premier. scopul era să formez un guvern tehnocrat, care să gestioneze problemele economice ale momentului şi să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale. Preşedintele Traian Băsescu l-a preferat, în schimb, pe Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR. Faptul că Traian Băsescu nu m-a nominalizat în toamna lui 2009 nu m-a surprins, dar m-a deranjat. Ştiu şi de ce a făcut-o: din raţiuni politice, care nu au ţinut de mine, ci de ceea ce a vrut el să se întîmple în alegeri. evident, a vrut un guvern de-al lui, care să organizeze alegerile, şi nu un guvern de-al opoziţiei. El nu a încălcat litera Constituţiei, dar cred că s-a situat în afara percepţiei general valabile în Europa despre o astfel de Constituţie. Nu ştiu cît l-a costat şi cît a cîştigat din această mişcare, e greu de evaluat. Fapt este că a cîştigat alegerile prezidenţiale după aceea. Iar dacă ar fi s-o luăm strict pe rezultate, şi-a atins scopul şi şi-a menţinut guvernul în continuare”.

În octombrie 2019, un deceniu mai tîrziu, Klaus Iohannis a forțat demiterea guvernului Dăncilă pentru a-și instala un guvern al lui care să-i organizeze alegerile prezidențiale. Un demers ”în afara percepției general valabile în Europa”. Dar, ca și Băsescu-Petrov, președintele ”şi-a atins scopul şi şi-a menţinut guvernul în continuare”. (B.T.I.)

https://inpolitics.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: