Decoratorii procurorului comunist Lazar, onorati de anticomunistul ”in privat” Johannis!

10 feb.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat ieri decretul de decorare a Societății Timișoara cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria E „Patrimoniul cultural național”.
Decorația vine ”în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru contribuția esențială adusă, în cei 30 de ani de activitate, la păstrarea vie în memoria colectivă a evenimentelor din Decembrie 1989, pentru activitățile de memorializare a perioadei comuniste şi de prezervare a memoriei victimelor represiunii comuniste, precum şi pentru apărarea şi promovarea valorilor și principiilor democrației și a libertăților fundamentale în societatea românească”.
Societatea Timișoara este cea care anul l-a trecut l-a decorat pe procurorul general Augustin Lazăr în plin scandal produs de deconspirarea acestuia drept procurorul comunist care bloca eliberările disidenților din pușcăriile regimului, precum în cazul reputatului Iuliu Filip.
La vremea respectivă, gestul societății a stîrnit stupefacție și indignare, alte organisme precum ADDPR și Asociaţia 15 Noiembrie 1987 cerînd – fără succes – Societăţii Timişoara să retragă premiul „Speranţa” acordat lui Lazăr, pe care-l acuzau de poliţie politică şi îl catalogau drept „un procuror de tip comunist, implicat în acţiuni represive”. (B.I.)

https://inpolitics.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: