Farsa învestirii: Guvernul meu II, perfect egal cu Guvernul meu I!

11 feb.

Biroul Executiv al PNL a aprobat luni lista neschimbată a miniștrilor pentru Cabinetul Orban II și programul de guvernare cu mici schimbări. Astfel, Orban se va prezenta în fața Parlamentului cu toți miniștrii cu care a guvernat până acum și care au fost demiși prin moțiune de cenzură.

„Guvernul va avea aceeaşi componenţă.  Sunt mulţumit de activitatea fiecărui ministru. Echipa guvernamentală este propusă în aceeaşi componenţă ca şi Guvernul care a funcţionat de la data de 4 noiembrie. În privința programului de guvernare, am scos acele obiective care au fost atinse și am mai adăugat câteva obiective, atât în zona fondurilor europene, administrației, obiective ccare sunt ca un supliment la programul de guvernare anterior. Nu luăm în calcul un scenariu prin care să nu ajungem la anticipate”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței partidului.

Orban a mai precizat că va trimite la Monitorul Oficial toate cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate săptămâna trecută, care au stârnit scandal: „Trimitem la Monitorul Oficial toate OUG-urile adoptate în ultima ședință de guvern. Deja au fost trimise unele OUG-uri, azi și mâine le vom trimite pe restul. Am adoptat OUG-uri indispensabile”.

Șeful Cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă anunțat anterior că din programul de guvernare au fost scoase o parte dintre angajamentele asumate şi deja realizate de vechiul Guvern şi au fost adăugate noi măsuri pe termen scurt.

„Programul de Guvernare PNL a fost actualizat. Au fost scoase o mare parte dintre angajamentele asumate și deja realizate în trei luni de guvernare și adăugate noi măsuri pe termen scurt. Lista miniștrilor, la fel, este gata. Urmează să fie aprobate în această dimineață (luni – n.red.) în Biroul executiv de conducere al PNL și depuse astăzi (luni – n.red.) la Parlament. Este prima zi din restul zilelor necesare pentru declanșarea alegerilor anticipate”, a scris, luni, Dancă.

După aprobarea în şedinţa PNL, lista de miniştri şi programul de guvernare ajung pe masa conducerii Parlamentului. Teoretic, urmează ca cele două Camere să stabilească calendarul în care Ludovic Orban va veni să solicite votul de încredere. Numai că Marcel Ciolacu a anunțat că va sesiza CCR în legătură cu a doua desemnare a lui Orban ca premier, astfel că va fi așteptată decizia Curții.

Luați voturile de pe mine!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: