Schimbările OUG 114: La loc comanda!

11 feb.

UPDATE Liberalul Ionel Dancă a scris pe Facebook, luni seara, că parlamentarii PSD „au sacrificat măsurile de corectare a prevederilor din OUG 114 incluse în prima ordonanță a Guvernului PNL din acest an”.

„PSD tocmai a anulat la Senat abrogarea măsurilor nocive pentru economie din OUG 114. Nu mai au nicio limită. Pentru a-și salva indemnizațiile înghețate prin OUG 1/2020, parlamentarii PSD au sacrificat măsurile de corectare a prevederilor din OUG 114 incluse în prima ordonanță a Guvernului PNL din acest an. Din păcate, măsurile bune de reformă, la care am lucrat atât de mult alături de colegii mei in guvernarea PNL, sunt anulate în mod iresponsabil de majoritatea roșie toxică din Parlament care se ține cu dinții de scaune și de privilegii. Este tot mai clar pentru toată lumea că este nevoie de un nou Parlament care să sprijine agenda reformatoare a PNL. #Anticipate”, scrie Dancă.

Senatul a respins ordonanța de urgență a Guvernului 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, mai exact care modifică prevederi din OUG 114/2018

Pe 6 ianuarie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 114/2018, în contextul în care proiectul pe care și-a asumat răspunderea a fost atacat la Curtea Constituțională. Ordonanța nu include, însă, prevederea referitoare la interzicerea cumului pensiei cu veniturile de la stat, fiind sesizată la CCR.

Printre prevederile ordonanței de urgență adoptate de Executiv se numără prorogarea, cu un an de zile, a termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari.

De asemenea, o altă prevedere o reprezintă înghețarea punctului de amendă la nivelul de 145 de lei și eliminarea taxei pe active bancare.

Actul normativ stipulează desființarea Fondului de Dezvoltare și Investiții, despre care șeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a spus că este o modalitate de „sifonare” a banilor publici.

Ordonanța de urgență cuprinde și anularea taxei de 2% aplicată companiilor din energie.

Pe 23 decembrie 2019, Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pe un proiect de lege care modifică prevederi din OUG 114, însă PSD a contestat actul normativ la CCR.

Judecătorii Curții vor discuta pe 12 februarie obiecția de neconstituționalitate privind angajarea răspunderii de către Executiv pe proiectul de modificare a OUG 114.

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: