Adio alocații de stat pentru copii? Florin Cîțu, explicații!

18 feb.

Florin Cîțu

Potrivit ministrului propus al Finanțelor, alocațiile de stat pentru copii ar putea fi înlocuite cu vouchere, sistem folosit și în Statele Unite ale Americii. Care este motivul.

 Florin Cîțu a explicat că majorarea alocațiilor de stat pentru copii a fost amânată pentru că a venit fără sursă de finanțare și că a fost, de fapt, un amendament aruncat în ultimul moment.

În opinia sa, dacă social-democrații erau responsabili, ar fi trebuit să vină și cu sursă de finanțare. Acesta a dat asigurări că se vor căuta și se vor găsi bani pentru creșterea alocațiilor din august 2020.

Ministrul propus al Finanțelor a punctat că propunerea lui Ludovic Orban, de înlocuire a alocațiilor cu vouchere este una interesantă, fiindcă este vorba despre un sistem folosit și în SUA pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiți de părinți în alte scopuri. Mai exact, scopul este ca banii să fie direcționați spre sănătate, educație etc.

”Este un sistem folosit şi în SUA şi în Finlanda. Nu e o încă o decizie. S-a mai discutat despre acest lucru, cred că mai multe detalii are doamna ministru de la Muncă. Este o variantă pe care eu aş susţine-o dacă este o decizie să mergem în această direcţie”, a spus Cîțu.

Acesta a explicat că sistemul voucherelor nu înseamnă că banii sunt mai puțini, fiindcă și tichetele sunt tot bani.

Luni, premierul Ludovic Orban a declarat că nu s-a luat nici o decizie în privința alocațiilor și că s-a vorbit despre faptul că sunt și alte modele. Unul dintre modele este Acela ca alocațiile de stat să fie acordate sub formă de vouchere.

 Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: