REGIMUL PROTOCOALELOR!

21 feb.

A fost o prea scurtă perioadă în care Klaus Iohannis, împotriva aparențelor, părea a fi bine intenționat, respectiv perioada în care nu delegase persoane în funcții cheie. Ulterior acestor proceduri, schimbarea de atitudine a președintelui a căpătat oarecare accelerare până la pierderea self-controlului. Este limpede cum acesta nu poate fi interesat de calitatea vieții politice după modul în care acționează și unde vrea să ajungă. Acapararea unor segmente instituționale, prin nominalizarea titularilor, este deja dovedită prin evoluțiile de pe scena publică.

Faptul că președintele Iohannis ar avea un minim interes pentru disciplinarea și respectarea legalității vieții publice romanești reprezintă deja o enormă inducere în eroare. Fiind un pion evident al tranzacțiilor, care au nevoie de mercenari de toate capacitățile de reprezentare, președintele forțează nota într-un sens care nu poate rezolva criza din România. Lipsa unui program în acest sens face din ofensiva primului om în stat o veritabilă gălăgie electorală fără obiective concrete, tipice galeriei căreia s-a afiliat. Scoaterea PSD-ului din joc nu poate fi o garanție pentru nimeni, în măsura în care clasa politică românească are aceleași origini mai mult decât inacceptabile. Guvernarea și viața parlamentară fără opoziție, pe motive de grave abateri ale PSD, sunt o nouă tentativă de constituire a unei forțe politice statale, printr-o minciună manipulatoare, identică propagandei anilor ’50.

Klaus Iohannis caută să reducă viața politică la o grupare de partide pe care să le dirijeze în genul structurilor politice totalitare. Sunt tot mai multe indicii că această misiune i-a fost încredințată dintr-un centru de putere, în scopuri de anexare a României la bilanțul unor actori economici. Președintele Klaus Iohannis patronează impetuos Romania în interesul altora, a căror dictat și interese îl întruchipează. Altfel nu se explică o asemenea radicalizare, lipsită de orice matrice democratică și reformistă.

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: