TERAPIA CU PLASMA ESTE EFICIENTA SI SIGURA IMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS!

21 feb.

Terapia cu plasmă este eficientă și sigură împotriva noului coronavirus (COVID-19), dintr-un grup de zece pacienți din Wuhan care au primit tratamentul până în prezent, șase prezentând o îmbunătățire semnificativă la 12 până la 24 de ore după tratament. Expertul chinez Zhong Nanshan, renumit pentru soluționarea epidemiei SARS din 2002-2003, a arătat că terapia cu plasmă a fost folosită pentru prima dată în 2005 pentru tratarea H5N1 și în 2009 pentru tratarea H1N1, dând pozitive.

Anticorpii au fost găsiți în plasma unor pacienți recuperați după infestarea cu COVID-19, fiind găsită o cale pentru combaterea coronavirusului într-un mod mai bun. După lansarea informației în spațiul public, mai mulți pacienți din Wuhan, recuperați după contactarea virusului, s-au prezentat la spitale pentru a dona sânge.

Zhong a mai afirmat că autoritățile medicale din provincia Guangdong (învecinată Hubei) au în vedere utilizarea aceluiași tratament, aceasta fiind a doua provincie chineză după numărul de pacienți cu COVID-19. „Avantajul terapiei este că nu intră în conflict cu diferite tipuri de sânge”, a declarat Zhong, subliniind că este deosebit de eficientă pentru pacienții bolnavi grav, dar nu și pentru bolnavii în stare critică.

La rândul său, președintele Spitalului Jinyintan din Wuhan, Zhang Dingyu, a declarat că au fost observate modificări pozitive după aplicarea tratamentului cu plasmă, fiind stabilizate semnele vitale și îmbunătățit nivelul de oxigen din sânge.

Potrivit acestuia, „terapia cu plasmă”, utilizată pentru tratarea pacienților cu produse plasmatice speciale obținute din plasmă de la pacienții recuperați, are o valoare egală atât în ​​cercetarea clinică medicală, cât și în practica clinică. Metoda este utilizată în principal la pacienții aflați stare severă.

Zhang Dingyu a mai declarat că au fost identificate cantități mari de anticorpi în plasma unor pacienți recuperați după noul coronavirus, iar China National Biotec Group (CNBG) a anunțat că au fost pregătite produse speciale cu plasmă imună la COVID-19 pentru a fi folosite în tratamentul clinic al pacienților cu coronavirus sever.

Terapia cu plasmă va fi utilizată în paralel cu metodele terapeutice specifice, fiind așteptat să reducă foarte mult mortalitatea în rândul pacienților aflați în stare critică.

Optimist în privința terapiei cu plasmă s-a arătat și directorul departamentului medical al Centrului Clinic de Sănătate Publică din Shanghai, Shen Yinzhong. „Curând vom avea mai multă plasmă, deoarece tot mai mulți pacienți se recuperează și o mare parte dintre ei acceptă să doneze sânge pentru a-i ajuta pe cei care sunt afectați de coronavirus”.

Pe de altă parte, numărul de noi cazuri confirmate cu noul coronavirus la nivelul întregii Chine, cu excepția provinciei Hubei, a scăzut vreme de 15 zile consecutive, începând de la data de 3 februarie. Comisia Națională de Sănătate din China a confirmat 56 de cazuri noi de coronavirus în 31 de regiuni la nivel provincial, în scădere semnificativă de la 890 la 3 februarie, la 79 de cazuri la 16 februarie.

Provincia Hubei, epicentrul noului focar de coronavirus, a confirmat marți 1.693 de cazuri noi, ajungând la un total de 61.682 în provincie.

Datele prezentate pentru ziua de 18 februarie arătau că la nivelul Chinei erau înregistrate 74.323 cazuri confirmate, 2.006 cazuri soldate cu deces și 14.376 de cazuri recuperate și eliberate din spitale. În restul lumii, numărul cazurilor confirmate era de 905, cu trei cazuri de deces.

http://dantomozei.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: