Nu mai există țară pentru bătrâni. Experții vor ca bătrânețea să fie clasificată ca BOALĂ!

22 feb.

Nu mai există țară pentru bătrâni. Experții vor ca bătrânețea să fie clasificată ca BOALĂ

Mai mulți oameni de știință au solicitat Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să includă bătrânețea pe lista sa de boli. În justificarea demersului lor, pretind acest lucru că va îmbunătăți viața bătrânilor – dar, în realitate, va oferi tuturor scuză pentru a-i inlcude pe vârstinici la „buni de nimic”.
Cei 30 de experți – de la universități de prestigiu precum Harvard, MIT, Stanford, Cambridge Imperial și UCL – au decis că îmbătrânirea nu mai este o caracteristică normală a vieții. Și cer ca Organizația Mondială a Sănătății să clasifice bătrânețea ca boală, potrivit The Telegraph.
De asemenea, ei susțin că transformarea îmbătrânirii din parte naturală a ciclului vieții într-o fază prelungită a bolii va asigura îmbunătățirea tratamentului medical pe care îl primesc vârstnicii.  Însă, prin „rebranduirea” procesului de îmbătrânire, academicienii contribuie în mod involuntar la slăbirea statutului moral al bătrânilor și la eroadarea continuă a autorității vârstei a treia. Iar apelul la diagnosticarea îmbătrânirii ca boală nu va face decât să sporească imaginea negativă a vârstnicilor.
Un exemplu al modului în care sunt priviți bătrânii de unele societăți a fost dat de linșajul la care au  fost supuși aceștia de către mass-media din Marea Britanie pentru că au susținut Brexit-ul. Un jurnalist al revistei GQ a propus nici mai mult nici mai puțin decât„interzicerea totală a oricărei persoane în vârstă la votul de la referendumul privind ieșirea Marii Britanii din UE”. El susținea la acel moment că persoanele în vârstă nu-și pot exercita drepturile democratice în mod responsabil, concluzionând: „dacă le luăm pensionarilor permisele de conducere de ce să nu le luăm și dreptul de vot?”
S-a mers chiar și mai departe, apărând experți care afirmă că modul în care se comportă bunicii constituie un risc pentru nepoți. În 2013, un raport publicat în revista Evolutionary Psychology a concluzionat că bunicii pot reprezenta o amenințare pentru sănătatea nepoților lor. Raportul a dat ca exemplu un sondaj care susținea că unul din trei copii în vârstă de trei ani, care au fost îngrijiți de bunicii lor, au devenit obezi.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: