ORBAN ,PRIMA VICTIMA DE EPIDEMIEI POLITICA!

25 feb.

Trompetul sau strigaciul președintelui Klaus Iohannis a dat chix. A rămas fără funcția de premier și s-a umplut de penibil, fiind singurul care și-a tăiat două picioare de la fotoliu zicînd că devine balerin. În trei luni de guvernare, cu o echipă încropită, devenită rapid un soi de caricatură a caricaturilor, Ludovic Orban a pierdut puterea. Ba, după felul în care a fost umflată panica privind epidemia de coronavirus, Orban pare a fi prima victimă de pe teritoriul României.

În primul rînd, a căutat-o cu lumînarea! S-a angajat numai în operațiuni care erau peste puterea și peste gîndirea sa. Şi a sa și a lui Klaus Iohannis. Li s-a părut că pot să-i strîngă cu ușa pe toți ceilalți parlamentari pentru a stoarce din frica lor un acord pentru alegeri anticipate. Şi gata, pun mîna și pe România!

Într-o cumplită criză de judecată, și Iohannis și Orban îi acuză pe ceilalți că nu sunt de acord să le cînte în strună și să joace cum și-ar dori ei. Curtea Constituțională l-a salvat pe Iohannis, obligîndu-l să iasă din fundătura în care s-a aventurat singur și să nu se expună unei suspendări. Pe o așa vreme de boleșniță una ca asta ne-ar mai trebui! Klaus Iohannis s-a concentrat pe anticipate de parcă roțile dințate ale gîndirii sale n-ar mai putea învîrti nimic altceva. Or, anticipatele au fost placa și lozinca USR-ului, nicidecum a președintelui, Iohannis fredonînd și el același slogan abia după ce și-a dat seama că nu ajunge nicăieri cu guvernul de paparude votat mai mult în bătaie de joc și în calcule meschine, decît cu speranța unei evoluții pozitive a lucrurilor.

Seara asta, Klaus Iohannis s-a mințit în public ca un erou. A făcut balet pe cuie. A bolmojit tot felul de explicații neterminate, fără coerență și ne-a arătat cum arată ceața în viitorul României. N-aveți decît să v-o imaginați și singuri!

”Ceea ce face PSD e o sfidare fara precedent la adresa oamenilor. România nu are nevoie de politicieni care sa o ducă mai adânc în criza şi în instabilitate”.

Se poate! Dar dacă este invers? Adică ce face PNL și Klaus Iohannis destabilizînd țara să fie tot o sfidare la adresa oamenilor. Spunînd asta, Iohannis singur își scrie pe frunte un adevăr care îl vizează în egală măsură:

– ”Romania nu are nevoie de politicieni care sa o duca mai adanc în criza și în instabilitate”. Adică nici de Băsescu și nici de Iohannis. Poate că nici de Ponta și nici de Ciolacu!

Ce zice el li se potrivește și alor săi ca în jocul din copilărie cu ”Cine zice ăla e!”

Şi tot marele gînditor de la Sibiu a citit de pe fițuica lui pentru panseuri că:

-” Vedem un Guvern demis pentru ca a incercat sa eficientizeze administratia locala şi chiar şi asa demis lucrează pentru oameni”.(K. Iohannis)

Adică așa demis, guvernul Orban împrumută la greu și se pregătește să dea cel puțin bugetul public de Sănătate pe mîna marilor fonduri de investiții și a clinicilor private, pregătind ”marele tun de la Sibiu”. Cum să nu lucreze pentru oameni doctorul de la Sibiu, decorat de președinte pentru basme și merite necunoscute, chifle și cîrpeli medicale?

-” Pe de alta parte, vedem un PSD obsedat de putere”.

Adică PNL, cu foamea în gît, și președintele, plezirist politic și turistic vor puterea în România numai pentru CV, pentru recepții prin capitale europene și pentru slujbele de duminică. Klaus Iohannis ar pleca și mîine de la Cotroceni! Şi Ludovic Orban, la fel, din Piața Victoriei. Dar nu-i lasă poporul. Este mort după ei. Căci fără dînșii, praful s-ar putea alege de nație, de gașcă și de clănțăii lor de serviciu!

” Desemnarea unui premier din partea unei alianţe coagulate ad-hoc în jurul PSD ar intra in coliziune directă cu voinţa românilor exprimată la europarlamentare, la referendum şi la prezidenţialele de anul trecut”.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban, și toți ceilalți după ei ca niște papagali, o țin langa cu rezultatul de la europarlamentare (în care eu nu cred!) care le-ar da dreptul și la guvernare, și la mers în excursii la Miami, și de intrat în Rai la Judecata de Apoi, desi pe pămînt, mai mult decît o brînză proastă încă nu au făcut.

S-au întîlnit ”toxicii ” cu ”proștii” și nu izbutesc să împartă puterea după reguli democratice!

 

EDITORIAL/CORNEL NISTORESCU/http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: