ALT IDIOT!

28 feb.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text care spune „NU VOTA așa ceva "Pensia de handicap este pomană socială" Dan”

S-a nascut la 20 decembrie 1969, in Fagaras. A candidat la Primaria Bucurestiului, ca independent, dar s-a clasat abia pe locul patru. A candidat si pentru un loc de consilier, dar nu a obtinut cele cinci procente necesare unui independent pentru a putea deveni consilier municipal.

Nicusor Dan este matematician, absolvent al unui masterat si al unui doctorat la Paris.

Cand era elev, la liceu, doi ani la rand, a castigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica. Premiul I cu punctaj maxim la Olimpiadele Internationale de Matematica din 1987 si 1988.

Student la cea mai buna universitate din Franta, Ecole Normale Superieure de Paris (1992-1995). Doctorat in matematica la Universitatea Paris XIII (1998).

Nicusor Dan s-a intors in Romania in 1998, de la un salariu de 2000 de dolari la un salariu de 60 de dolari.

Nicuşor Dan, candidatul USR/PNL/PDL/ la Primăria Capitalei, a mărturisit, la Adevărul Live, că a fost sponsorizat de două ori de Fundaţia Soros: prima dată personal, ca matematician. A doua oară a primit bani în numele fundaţiei pe care o conduce. Cât despre finanţatorii din campania pentru locale, deocamdată nu se spun: „Asta este dorinţa lor şi este justificată de presiunile pe care le fac instituţiile statului faţă de cei care sunt antisitem“. Ştiri pe aceeaşi temă Nicuşor Dan şi-a lansat candidaţii la Sectoarele din Bucureşti. Pe mân… Întrebat dacă este finanţat – aşa cum s-a vehiculat- de miliardarul american George Soros, Nicuşor Dan a răspuns: „Să lămurim : în anul 1991 sau 1992, am primit de la Fundaţia Soros România 300 sau 400 de dolari pentru a mă duce la o şcoală de matematică în Italia. Asociaţia Salvaţi Bucureştiului ( pe care Nicuşor Dan o conduce – n.r.) a avut finanţări de la mai mulţi donatori, dar o dată a avut o finanţare de 5.000 de euro de la o fundaţia americană – CEE Trust- cu un scop precis: să facem un manual de bună practică pentru urbanism. Fundaţia CEE Trust are, la rândul ei, 7 finanţatori, printre care şi Fundaţia Soros. Aceasta este toată relaţia pe care eu am avut-o vreodată cu domnul Soros“. Cât despre posibile finaţări „de la Răsărit, de la Moscova“, Nicuşor Dan a spus: „La noi( la Fundaţia Salvaţi Bucureştiul – n.r.) totul e public, pe site-ul Ministerului Finanţelor vedeţi bugetele pe care le-am avut. Noi am avut ca finanţatori Ambasada Franţei, Fundaţia CEE Trust, Ordinul Arhitecţilor, genul acesta de finanţatori, niciodată ce spuneţi dvs“. Despre banii pentru campanie, candidatul USB la Primăria Capitalei spune că a strâns până acum peste 100.000 de euro şi se aşteaptă să mai primească dublu până la startul campaniei electorale. Cine i-a dat bani? Vom afla în primăvara anului viitor. „Până în acest moment, am strâns exact 510.000 de lei (114.000 de euro) şi mai avem promisiuni de 200.000 de euro, donaţii mari de la oameni cu mulţi bani, de la anteprenori români. Cu cei care au donat bani pentru campania mea, conform Codului Civil, am semnat un contarct la notariat, unde am trecut obligaţia noastră de a cheltui banii în campania electorală şi obligaţia lor de a nu pretinde nimic în schimbul donaţiei pe care au făcut-o. Codul Civil te obligă să închei astfel de contracte cu toţi cei care donează mai mult de 25.000 de lei, adică ceva mai mult de 5.000 de euro. Donatorii ne-au cerut să nu le facem public numele în acest moment, obligaţia nostră, ca partid, fiind să facem o notificare la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), iar ei vor publica aceste nume în Moinitorul Oficial din martie sau aprilie 2017. Asta este dorinţa lor şi este justificată de presiunile pe care le fac instituţiile statului faţă de cei care sunt antisitem“, susţine Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, candidatul PNL/PDL/ la Primăria Capitalei, a făcut public numele celor care i-au finanţat campania electorală, după ce contracandidaţii săi l-au acuzat că a cheltuit sume nejustificat de mari pentru publicitate electorală. Printre persoanele care l-au sprijinit financiar pe Nicuşor Dan se numără Nicolae Raţiu (fiul lui Ion Raţiu), Florin Talpeş – fondatorul Bitdifender şi George Iacobescu – om de afaceri decorat de Regina Marii Britanii. Ştiri pe aceeaşi temă Analiza primei dezbateri electorale. „Firea şi Turcescu au acaparat sc… Nicuşor Dan a dezvăluit joi numele oamenilor care i-au sponsorizat campania cu o sumă mai mare de 10.000 de lei, făcându-le şi o scurtă caracterizare. 1. George Iacobescu- cel care a dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar al Londrei. A primit titlul de Sir de la Regina Marii Britanii. Deci asta însemană că vrem să facem dezvoltare imobiliară serioasă în Bucureşti, nu găinăriile şi mica ciupeală de până acum din domeniul imobliar. 2. Alexandru Lăpuşan – liderul uneia dintre companiile de mare succes din zona IT. 3. Horia Manda- lucrează în domeniul financiar, matematician. 4. Camil Perian- tânăr atreprenor din zona de IT. 5. Domnul Nicoale Raţiu – fiul lui Ion Raţui, preşedinte al Fundaţiei Raţiu, care face foarte multe lucruri utile pe educaţie şi cultură în România. „Şi dumnealui a fost decorat de Regina Marii Britanii. 6. Iulian Stanciu- antreprenor de mare succes, şi el matematican, managerul Emag. 7. Florin Talpeş- unul din liderii domeniuli IT din România, creatorul Bitdefender, sistem folosit de 500 de milioane de oameni din lume, şi el matematician la origini. Cum i-a convins Nicuşor Dan să le publice numele, în condiţiile în care înţelegerea iniţială era ca abia în primăvara anului 2017 să fie prezentaţi ca sponsori de campanie? „Au văzit marea dezbatere care s-a stârnit în jurul acestui subiect. Au înţeles că îmi fac un mare servicu venind alături de mine”, a spus Nicuşor Dan. În afara acestor persoane care au contribuit cu sume mari, mai există şi mici donatori. „Mai avem un sitem de donaţii online, găsiţi pe site-ul salvatorii.ro toate persoanele care au donat sume sub 10.000 de lei. Cu toul, sunt 400 de persoane care au donat până acum. Ţin să le mulţumesc tuturo acestor oameni, pentru că este pentru prima oară când oameni donează nu ca să ceară ceva, ci ca să sprijine o idee, un proiect pentru oraşul în care locuiesc sau de care sunt ataşaţi sentimental. Avem în continuare nevoie de donaţii online. Avem şi un bilanţ de campanie:în periada 6 -18 mai, am avut încasări de 241. 324 de lei şi chletuieli de 221.150 de lei „, a mai spus Nicuşor Dan.

Citeste mai mult: adev.ro/pbhu1e

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: