CAPRAR SI SANITAR AL POPORULUI ROMAN!

28 feb.

Incredibil! Președintele s-a speriat și a ieșit la rampă. Dar, nu oricum, ci cu stingătorul îndreptat spre populația îngrijorată. S-a speriat de cumpărăturile de Crăciun din supermarketurile franco-germane și se teme că marile lanțuri internaționale rămîn fără mărfuri. Așa că a postat repede pe net că:

Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”.

Din păcate, chiar și într-o asemenea poziție publică mai mult decît necesară, președintele minte din deschidere. Scrie, pe Facebook (că a obosit la consultări și nu mai poate vorbi în direct), că
„Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația”

Zice dînsul că „tratează cu seriozitate”, la mai puțin de 24 de ore după ce l-a desemnat pe Vasile Florin Cîțu să formeze un nou guvern și de care „seriozitate” toată lumea s-a prăpădit de rîs, cei mai mulți bătîndu-și joc de ea. N-a zis nimic nici unui partid, n-a dezvăluit nici una dintre intențiile sale, dar tratează cu seriozitate aruncarea României într-o criză politică aiuritoare. Și caraghioasă, fiind opera unui singur personaj și a unei cete de slugarnici pitici.

În fapt, președintele Klaus Iohannis socoate că „tratează cu toată seriozitatea“ afundarea României în valurile unei crize politice pusă la cale tot de el, pentru o obține din balamucul creat o majoritate parlamentară și un „Guvern al său”, care să traducă imediat orice privire încruntată și orice strîns din maxilare. Președintele Iohannis crede că tratează „cu toată responsabiliatea“, dacă amplifică bătălia pentru alegeri anticipate și minimalizează amenințarea unei epidemii de coronavirus care amenință și lumea și Europa. România și Sibiul, în nici un caz! Sunt scutite, mai ales că nu este vorba decît de  „simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”.  Aceste afirmații demne de un Nobel al Sanepidului aparțin președintelui. Sau, sunt numai asumate de acesta! Sanitarul nostru, Klaus Iohannis, atotștiutorul și conducătorul a decis, ca un căprar, că poate continua eforturile de a domina Parlamentul României și Executivul, indiferent de alarma internațională de pandemie și de criză economică. Celelalte sunt nesemnificative, niște „simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală

Românii mei“ trebuie să stea liniștiți!

„Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative”. 

Ceaușescu ar fi adăugat: ”Și, nu uitați, să mergeți la muncă!”
Oricum, Klaus Iohannis, un președinte demn de Vasile Florin Cîțu și de un guvern încropit de acesta, ne împărtășește pe Facebook din profunzimea gîndirii sale igienice și medicale:

” Nu uitați să vă spălați pe mîini!”
”Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază clor sau alcool”.

Dacă aveți alte nelămuriri, sunați la telverde, care vă poate da mai multe sfaturi și idei decît funcționarii de la Președinția Romaniei.

Ca să vadă cît de mult apreciem indicațiile prețioase, le și reproducem de pe site-ul dumisale. Sper să afle măcar acum, de prin ziare, că funcționarii săi de la Cotroceni au pus această postare pe Facebook pentru a lumina poporul și pentru a-i arăta cît de îngrijorat este și cît de mult muncește căprarul nostru preocupat de alegeri anticipate!

EDITORIAL/CORNEL NISTORESCU/http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: