COVID-19 | China a depășit apogeul epidemic, însă lumea nu este pregătită pentru a face față situației!

28 feb.

Datele din ultima perioadă arată în mod clar că în China a fost depășită perioadă critică epidemică, eforturile de contracarare și îngrijire a persoanelor infestate cu noul coronavirus (COVID-19) trebuind să continue. Însă, lumea nu este pregătită pentru a face față situației, deși s-ar putea pregăti repede dacă țările ar adopta măsurile de răspuns întreprinse de China, a declarat epidemiologul canadian Bruce Aylward (foto jos), șeful misiunii comune OMS-China, după vizita de verificare și evaluare derulată timp de nouă zile în China, la Beijing și în provinciile Hubei, Guangdong, Sichuan.

Reprezentantul OMS a vorbit și despre „poziția de război” adoptată de China și despre „demonstrația colectivă uluitoare” făcută de autoritățile și populația chineză împotriva virusului, subliniind că „dacă aș avea COVID-19, aș vrea să fiu tratat în China”.

Potrivit acestuia, țările din întreaga lume trebuie să urmeze exemplul Chinei atunci când se pregătesc să lupte împotriva COVID-19. „În 30 de ani de activitate, nu am mai văzut asta și nici nu eram sigur că va funcționa”, a declarat Aylward cu privire la modul de reacție și acțiune demonstrat de China.

Aylward, care a condus delegația OMS formată din 25 de specialiști, a declarat cu privire la eforturile Chinei că „avem o evaluare unanimă că au schimbat cursul acestui focar. Ceea ce a fost un focar cu escaladare rapidă a coborât, apoi a scăzut tot mai repede. Sute de mii de chinezi au fost feriți de noul coronavirus ca urmare a acestei reacții agresive a autorităților chineze”.

Modul de răspuns al Chinei este „un mesaj bun pentru lume”, țările trebuind să-i urmeze exemplul și să își schimbe gândirea pentru a se pregăti pentru pentru a face față unui focar epidemic, atunci când va fi nevoie.

http://dantomozei.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: