Un punct de vedere pentru o achiziție de măști de 12 mil €!

26 mart.

Informația că Guvernul Orban cumpără măști de 12 milioane de euro de la o firmă care nu ar avea de -a face cu industria de aparatură medicală a făcut înconjurul presei. Nemulțumiți de modul în care a fost abordată problema, reprezentanții firmei cu pricina, ROMWINE & COFEE SRL, cu sediul in jud. Giurgiu, Com. Calugareni, Sat. Uzunu, dar și cei ai Sanimed International Impex SRL fac astăzi o serie de precizări prin intermediul unei conferințe de presă într-o locație din județul Giurgiu.

Până la desfășurarea acesteia, reprezentanții celor două firme au dat publicității un punct de vedere pe care îl prezentăm integral:

Punct de Vedere

Societatea ROMWINE & COFEE SRL, cu sediul in Jud. Giurgiu, Com. Calugareni, Sat. Uzunu, Str. Invatatorului, Nr. 12, Camera 1, inregistrata la Registrul Comertului Giurgiu sub numarul J52/478/2019, cod fiscal RO40789583, reprezentata legal prin dna. Cristian Maria,

si

Societatea SANIMED INTERNATIONAL IMPEX SRL, cu sediul in Municipiul Bucuresti, sos.Bucuresti-Magurele, Nr.70F, parter, Sector 5, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub nr. J52/17135/2003, cod fiscal RO15995515, reprezentata legal prin dl.Hideg Catalin

urmare a articolelor aparute in presa on-line si a emisiunii Dosar de Politician din seara zilei de 24 martie 2020 va transmitem urmatorul punct de vedere privind situatia reala:

 • Firma Romwine & Cofee SRL este distribuitor al Sanimed International Impex SRL, facand parte dintr-un grup de firme ce activeaza de douazeci de ani pe piata medicala din Romania.

 • Sanimed International Impex SRL este singurul producator de medii de cultura pentru diagnostic de laborator, in special pentru diagnosticul tuberculozei si un partener strategic al statului in aceasta perioada grea prin care trece intreaga planeta, fiind unicul producator de mediu de transport pentru probele de Covid 19.

 • In data de 11 martie 2020 Firma Romwine & Cofee SRL a participat la Procedura initiata de ONAC pentru Achizitia echipamente de protectie cu nr.anunt 1689/CN/10.03.2020.

 • In urma Procedurii, oferta noastra a fost declarata castigatoare, preturile ofertate de catre Societatea noastra fiind sub pretul mediu estimat de catre ONAC respectiv 21,9 lei pentru FFP2 si 31,9 lei pentru FFP3 fata de pretul estimat de catre ONAC de 24,59 lei pentru FFP2 si 32,99 lei pentru FFP3. Mentionam ca ne-am asumat si livrarea cantitatilor ofertate in max.35 zile.

 • In data de 20.03.2020 am incheiat cu IGSU contractul subsecvent pentru o cantitate de 795.000 masti FFP2 la o valoare fara TVA de 17.410.500 lei si 875.000 masti FFP3 la o valoare de 27.912.500 lei fara TVA, produsele urmand a fi livrate etapizat in max.35 zile.

 • In data de 23.03.2020, cu eforturi foarte mari au fost livrate primele 100.000 masti (50.000 FFP2 si 50000 FFP3) catre IGSU. A fost emisa factura de avans de 30% din valoarea contractelor fara TVA, insa pana la data prezentei nu au fost incasati banii.

 • Consideram ca articolele aparute in presa sunt nu numai defeimatoare la adresa grupului Sanimed International Impex SRL dar pot si pune in pericol buna derulare a Contractelor de Furnizare, acest fapt ducand la stoparea importului de Masti FFP2 si FFP3 in Romania. In momentul de fata grupul Sanimed este singura companie care a obtinut Autorizatia de Import de Masti FFP2 si FFP3.

 • Nu in ultimul rand mentionam eforturile atat umane cat si investitionale depuse de echipa Sanimed International Impex SRL in calitate de importator direct, in colaborare cu Camera de Comert Romano-Turca si Ministerul Sanatatii pentru incheierea Contractului cu cel mai mare producator de masti din Europa si obtinerea Autorizatiilor necesare pentru exportul mastilor din Republica Turcia.

 • Prima urgenta era aducerea mastilor in Romania si livrarea cantitatilor din Contract deoarece la momentul prezentei pietele de produse de acest gen sunt complet blocate.

 • Calitatea produselor este peste media celor existente pe piata, acest lucru putand fi confirmat de utilizatorii din spitale care deja le folosesc. Mastile FFP2 si FFP3 ajung la cadrele medicale din spitale iar in situatia cand sunt de slaba calitate acestea pot provoca rani, escare.

 • In situatia in care informatiile eronate aparute in presa ajung in posesia partenerilor din Republica Turcia acest fapt ar putea pune in pericol relatia contractuala existenta intre grupul Sanimed si firma producatoare MFA anulandu-se in acelasi timp acordul existent pentru exportul de masti FFP2 si FFP3 catre Romania.

 

Guvernul Orban a încheiat un contract fără licitație pentru livrarea a aproape două milioane de măști de protecție cu o firmă obscură, avînd sediul într-o cameră de pe str. Învățătorului, din satul Uzunu, comuna Călugăreni, Giurgiu, contract în valoare totală de peste 56 de milioane de lei, adică peste 12 milioane de euro.

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: