Altă „bombă cu ceas”, ignorată!

30 mart.

Untold

Un pacient infectat cu Covid-19 a donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală, iar cinci cadre medicale sunt acum în izolare, potrivit reprezentanților instituției. În prezent, nu există protocol prin care donatorii să fie testaţi pentru coronavirus.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, a anunțat că o femeie care a donat sânge în Centru a fost confirmată ulterior cu această infecţie.

„Am avut într-adevăr o doamnă care a donat şi s-a confirmat pozitivă la un test făcut ulterior la cinci zile de la donare plus. A fost o persoană care a fost asimptomatică, şi acum este asimptomatică”, a declarat Doina Goșa.

Conform sursei citate, nu există încă un protocol care să prevadă testarea donatorilor de sânge pentru Covid 19 şi această procedură nu este încă aplicată în centrele de transfuzii din ţară.

În total, cinci cadre medicale de la Centrul de Transfuzie din Bucureşti sunt acum în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

„Doctorul care l-a consultat, asistentul care l-a înţepat, cel care i-a făcut fişa (sunt în izolare – n.red.)”, a spus Doina Goșa.

Directorul Centrului îi încurajează însă pe oameni să vină în continuare să doneze sânge pentru că este mare nevoie în spitale.

„Nu trebuie să se teamă de contaminare, pentru că riscul de contaminare la centru este scăzut, mult mai mic decât riscul de contaminare pe stradă, în mijloacele de transport în comun, sau la el acasă în condiţiile în care locuieşte cu mai multe persoane care se deplasează fie la serviciu, fie la supermarket”, a adăugat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Capitală

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: