DEZMAT PE BANI PUBLICI!

31 mart.

În plină criză epidemică, economică și morală, Guvernul  Orban își cauționează  incapacitatea funcțională.  Având în gestionare starea de urgență,  în esența ei aplicată irelevantă  pentru actul guvernării în această curbă mai mult decât periculoasă.  Nu există nici reguli, nici perspective, ci o simplă formă de presiune pe societate. Criticând cu agresivitate PSD, președintele K. Iohannis, prin interpusul prim-ministru Lodovic Orban, continuă agresiv politicile populiste, fără a da  niciun semn minim de reformare.

Bugetul României este în continuare  anexat unui dezmăț în formă dovedită, în mare parte lipsit de legalitatea punctuală pe care o impune administrarea banului public. Includerea  întregului aparat securisto-comunist în schemele pensiilor speciale, în timp ce România se împrumută în totalitate pentru toate operațiunile financiare, a creat cadrul perfect al unui derapaj care să blocheze orice reformă. Statul român este implicat , prin grupuri politico-infracționale,  în prezervarea unor drepturi neconstituționale.

Singura formă de îndreptare economică,  dar și de morală publică, subsecventă unui climat care să poată genera încredere în evoluția vieții publice, constă în anularea tuturor pensiilor speciale, indemnizațiilor și altor avantaje care spoliază bugetul și creează o enormă diversiune. Intr-o perioadă de maximă încercare, când nu este deloc exclusă chiar incapacitatea plății pensiilor, orice derogare dată prin legi speciale privind avantaje oferite de stat sunt în esența lor nelegale, reprezentând o fraudă  la Bugetul statului. Aceste pensii speciale nu sunt ajutor nici social, ele se dovedesc a fi un real dezmăț, osubminare a bugetului și indirect a Fondului Național de Pensii. Mai mult, o veritabilă discriminare.

Creatorii Pensiilor Speciale sunt cei care, în fapt, au avut de spus un cuvânt greu în constituirea statului paralel, pentru că numai acesta putea să genereze venituri fără principiul contributivității într-o aiureală de neoprit. K. Iohannis și Guvernul Orban, deși puși în fața uriașei crize mondiale cu obligații de-a denunța și elimina nelegalitățile, se comportă ca niște veritabili ciocli. Problema pensiilor speciale, cu abrogarea lor sau anularea ca nelegale, trebuie reamintită, pentru a nu fi invocată  necunoșterea.

Dezmățul pensiilor speciale trebuie încheiat cu „celeritate”, cum îi place să precizeze președintelui. Numai funcționarii Ministerului Culturii girează nelegal pensii de sute de milioane de euro anual printr-o Listă Centralizator, act fără forță juridică, fără a da nimănui socoteală în cumetriile politice.

Situația în care se află economia României, procedurile democratice, legalitatea,  cât și STAREA DE URGENȚĂ instituită pe teritoriul României, obligă oprirea funcționarilor publici, electorali, implicați în imensa acțiune de subminare a Bugetului, la stoparea tuturor pensiilor speciale.

IOAN VIERU/http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: