Prof. Franco Pavoncello: Dacă europenii nu vor arăta solidaritate, Italia va ieși din UE!

3 apr.

„Suntem siguri că ne este mai bine alături de acești oameni?”, se întreabă italienii

Prof. Franco Pavoncello: Dacă europenii nu vor arăta solidaritate, Italia va ieși din UE. „Suntem siguri că ne este mai bine alături de acești oameni?”, se întreabă italienii

Dacă europenii nu vor arăta solidaritate, Italia, încet dar sigur, va ieși din UE, spune profesorul de științe politice Franco Pavoncello, președintele Universității Americane John Cabot din Roma, într-un interviu pentru Libertatea.
Este, de fapt, mai mult decât furie, este o răcire a relației de iubire dintre italieni și UE, avertizează, potrivit sursei citate,  profesorul Franco Pavoncello, care admite că pentru prima oară simte că italienii pun sub semnul întrebării apartenența la Uniunea Europeană.
„Se va schimba totul. Felul în care oamenii își percep țara, guvernul, felul în care percep diferența dintre nord și sud, Uniunea Europeană. E un șoc atât de masiv și o transformare atât de mare a vieții obișnuite încât nu știu unde vom ajunge. Ne întrebăm, după ce vom ieși din această urgență, cum se va vedea această țară pe ea însăși. Cum se va reconstrui, cum va merge mai departe? E o întrebare complicată. Va fi o mare dezbatere”, explică Franco Pavoncello.
Potrivit acestuia, în Italia există o senzație de resemnare în privința Europei, sentimentul că toată această idee de Europa nu mai există. Sentimentul în țară, spune Franco Pavoncello, este: „Suntem siguri că ne este mai bine alături de acești oameni?”.
„Cred că suntem într-un moment complicat, în sensul că dacă Europa nu arată că într-un moment ca acesta, când oamenii mor cu miile, există o solidaritate și un destin comun, atunci ce mai așteptăm? Dacă europenii nu vor arăta că există solidaritate, cred că Italia, încet dar sigur, va ieși. Am început pentru prima dată în viață să simt că oamenii nu mai înțeleg de ce suntem în treaba asta”, subliniază profesorul Franco Pavoncello.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: