Se termină răbdarea!

4 apr.

 

  Se petrec, zilele astea, niște lucruri. Și la nivel înalt, și la nivelul de jos, al mulțimii blocate în […]

 

Se petrec, zilele astea, niște lucruri. Și la nivel înalt, și la nivelul de jos, al mulțimii blocate în case. Interesant este că direcțiile de mișcare sunt convergente. La nivelul Guvernului încep să se manifeste primele semne ale disperării. În momentul în care crești în fiecare zi pedepsele pentru că lumea nu-ți mai respectă ordinele, e semn că lucrurile scăpa de sub control.

Când ai mai multe amenzi decât teste, nu se cheamă că faci pași în direcția bună.

Când dai ordonanțe peste ordonanțe, în care ameninți cu confiscarea bunurilor, în care legi medicii de glie obligându-i să mai stea la job încă 45 de zile după ce și-au dat demisia, se simte disperarea.

Când refuzi să dotezi medicii cu măști dar dotezi magistrații cu echipament complet, de la botoșei, la combinezon, mănuși, masca și ochelari, urlă disperarea.

Când ameninți cu dosare penale medicii care refuză să mai între în zonele contaminate dar faci și dosare penale medicilor care vin bolnavi la spital tot disperare se numește.

În ultimele zile ale războiului, când rușii cucereau Berlinul casă cu casă, nemții spânzurau „defetistii” care spuneau că războiul e pierdut.

Cam asta se întâmplă și acum la noi, țara care se consideră parte a UE, dar care a impus cenzura absolută asupra informațiilor legate de epidemie. Noi și Irakul cenzurăm informațiile.

În zona de jos se simte o creștere a nervozității. Lipsă de informații, isteria televiziunilor, vânătoarea de vrăjitoare dezlănțuită de partidul de guvernământ lovesc puternic moralul cetățenilor care încep să pună la îndoială fiecare informație primită. Nu mai e mult până când își vor băga picioarele în situația de urgență pe care o vor consideră doar o invenție politică.

În aceste circumstanțe acei 500 de euro promiși de președintele Iohannis medicilor care intră fără echipament de protecție în saloanele bolnavilor de COVID 19 sună mai mult a „mai da-le, Nicule, 100 de lei”, auzit în decembrie 1989.

                                                                                              Răzvan BIBIREcontrasens.ro

http://www.justitiarul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: