Directorul fabricii Antibiotice Iași susține că ar putea produce în 48 de ore 20.000 de tratamente anti-coronavirus,

8 apr.

dacă ar putea importa substanța activă de la furnizori din China sau India, țări care interzic sau supra-taxează exportul

Directorul fabricii Antibiotice Iași susține că ar putea produce în 48 de ore 20.000 de tratamente anti-coronavirus, dacă ar putea importa substanța activă de la furnizori din China sau India, țări care interzic sau supra-taxează exportul

Voi asteptati ca guvernul lui Iohannis sa-l ajute? Inseamna ca inca mai credeti in povestile cu care v-au prostit de i-ati votat!

Unul dintre tratamentele despre care se spune că are efect la pacienții cu COVID-19 poate fi produs în serie la Antibiotice Iași, însă achiziționarea materiei prime e dificilă, afirmă directorul fabricii, Ioan Nani, care poartă negocieri cu furnizori din India și China, în speranța de a obține pentru România peste 2 tone de substanță activă, potrivit portalului Top Iași.
„Nu e greu de făcut hidroxiclorochină. Din punctul de vedere al complexității tehnologice, este un produs obișnuit. Problema nu e asta, ci accesul la o sursă de substanță activă. Furnizorii au crescut foarte mult prețurile, chiar și de 100 de ori, iar principalii sunt în China și India, iar acele țări au limitat exportul, India l-a interzis”, a declarat Ioan Nani. Directorul Antibiotice Iași spune că ține legătura cu două fabrici din India și cu una din China pentru a aduce în România substanța activă necesară producerii hidroxiclorochinei.
„Dacă îl aducem putem comprima un milion de comprimate, adică 20.000 de tratamente pentru 20.000 de persoane în 48 de ore. Încercăm să determinăm autoritățile din India să deblocheze pentru noi câteva tone, 2-3 tone de substanță activă”, a adăugat Ioan Nani.
Odată produs medicamentul în țară, el va avea nevoie și de autorizare din partea Agenției Naționale a Medicamentului, însă există șanse ca aceasta să fie acordată foarte rapid.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: