Păstorule, se împrăștie turma!

12 apr.

Confuzie, lipsă de orizont, speranță deșarte în așteptarea a nimic … Mesajele de haotică îmbărbătare, cu pilde valabile doar dacă ghilotinezi realitatea, vin exclusiv de la preoți și călugări rămași în legătură cu lumea reală. Căci, ce face întâistătătorul Bisericii Ordodoxe Române (BOR), PF Daniel, seamănă tot mai mult cu o acceptare a răului, cu o tăcere complice, o tăcere care cu fiecare zi ce trece îmbolnăvește sufletele celor care mai cred în minunile biblice doar având alături puterea exemplului.

Abuzatorii acestor zile nu reușesc să-mi zdruncine credință, dimpotrivă, mă întăresc în credința că sunt forme ale toleranței la prostie și criminalitate. Însă, privesc cu mirare spre exemplul neadecvat pe care capii Bisericii noastre îl dau, din nou, în fața agresiunii fățișe produse de guvernul de la București!

Ce exemplu primim în aceste zile? Ce formă de complicitate, cu efecte profunde și de lungă durată, este aceasta? De ce lecție mai are nevoie BOR pentru a înțelege că dacă insistă pe acest drum capătul este aproape?

Permanenta inadecvare în comunicare demonstrată de BOR în ultimii ani este acutizată în aceste zile. Soldații bisericii: o mână de preoți, de călugări și credincioși din rândul mirenilor, sunt lăsați să să îmbărbăteze turma fără să li se ofere un reper clar în lumea absurdă generată de un guvern al pierzaniei.

Dacă ani de zile a ratat acut relația de comunicare publică pe zona acțiunilor caritabile pe care le susține cu o forță și la o dimensiune uriașe, BOR ratează în aceste zile coeziunea cu turma, ceea ce riscă să fie mult mai grav. Lipsite de păstor, oile se vor îndrepta fie spre o nedreaptă dezamăgire și izolare, fie spre o altă confesiune, în permanentă adaptare la realitățile și nevoile vremurilor.

Nu pot închide bisericile din voi!

Dacă BOR vrea să fie cu adevărat Biserica Neamului, atunci să fie și generatoare de acțiune pentru nevoile profunde ale neamului românesc ortodox.

Spun asta pentru că am văzut și cunosc preoți care au blestemat pe cei care spuneau că nu votează Iohannis și PNL, care s-au implicat la nivel de bășcălie în Referendumul pentru Familie, care nu s-au sfiit să hulească vocile care cer păstrarea tradiției, dar conectarea la realitatea secolului XXI! Rezultatele s-au văzut și se văd, prefigurând reducerea reprezentativității BOR spre nesemnificativ.

Altfel spus, sentimentul de permanentă trădare generat din interiorul BOR, acutizat de o imagine contruit negativă în mass-media, devine o carie ajunsă la nervul societății ortodoxe române.

PF Daniel și toți capii Bisericii Ortodoxe Române trebuie să observe și să acționeze în realitate, nu să se teamă de ea. Să acționeze preventiv, nu în stilul guvernanților: haotic, pompieristic, mercantil! BOR trebuie să ofere un permanent orizont de stabilitate!

Dacă vor accepta ca Bisericile și Mănăstirile să fie închise de Paște, dacă nu vă veți bate pentru ca turma să fie lăsată să vină la Înviere, de a doua zi puteți ține închise Bisericile, pentru totdeauna!

Apoi, să luați exemplul occidentului și să transformați Bisericile în cârciumi, în săli de spectacole, sau să le demolați pentru a face loc intereselor imobiliare … pentru că turma a fost împrăștiată prin grija și inconștiența emanată mai ales din sânul Bisericii! Ultima redudă a României, după ce Școala și Armata au fost schilodite și îngenuncheate!

 

http://dantomozei.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: