Guvernul imbecil a separat forțat mii de familii, pentru 28 de zile!

Pe lângă arestul la domiciliu impus tuturor românilor, guvernul Iohannis-PNL a legalizat și arestul la locul de muncă! Vorbim de 14 zile în care mii de angajați din România sunt forțați să se separe de familie, copii, aparținători. Totul peste noapte, așa cu prevede Ordonanța Militară Nr.8/2020 emisă la 10 Aprilie. Cine se opune riscă sancțiuni penale, demisiile fiind activate după cele 45 de zile de preaviz impuse abuziv!

Ordonanța Militară Nr. 8 instituie „măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor prevăzute la art. 9 alin. (1) pe o perioadă de 14 zile” Art. 10. – (1).

Pentru ca aberația să fie totală, după cele 14 zile de arest la locul de muncă, perioadă în care le este interzis să își vadă familia, angajații sunt obligați la alte 14 zile de carantină, în izolare, tot departe de familie!

Pentru cine este valabilă această aberație intrată în aplicare de la 11 Aprilie 2020? Pentru toate instituțiile de „tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, publice și private” Art. 9. – (1).

COVID-19 | Trăim un scenariu prost la care refuz să particip. AICI MĂ OPRESC!

Aceste abuzuri în cascadă (ne)gândite de guvernul Iohannis-PNL sunt cu atât mai nenorocite cu cât totul s-a decis peste noapte, șefii de instituții având la dispoziție 24 de ore pentru a impune arestul la locul de muncă pentru prima tranșă de angajați! Astfel că totul se aplică de la data de 11-12 Aprilie 2020.

Dacă mai avem în vedere că cei aflați deja în arestul la locul de muncă în centrele rezidențiale nu au fost testați COVID-19, și în mare majoritate nu au primit niciun fel de echipament igienico-sanitar și de protecție necesare, așa cum se prevede la Art. 12. – (1), avem imaginea completă a imbecilității care guvernează România în această perioadă.

Guvernul Iohannis-PNL nu are în vedere și nu exceptează de la arestul la locul de muncă și implicit de la carantina post arest (în total 28 de zile), mamele care au copii mici, cu probleme de sănătate, sau pur și simplu angajații care au acasă în îngrijire persoane cu nevoie speciale!

Altfel spus, căutând să rezolve o problemă instituțională, Guvernul Iohannis-PNL generează zeci de mii de probleme și chiar drame persoanale.

Având în vedere că Iohannis și mulți dintre actualii guvernanți nu au copii, nu au experiența îngrijirii unui părinte sau aparținător aflat în suferință, lipsit de resurse, de unde să avem așteptări de NOR-MA-LI-TA-TE de la acești abjecți care fac insuportabilă viața în România?

http://dantomozei.ro/