Italia nu iartă! Spune ADDIO Uniunii Europene!

15 apr.

Guvernul Italiei pregătește deja ieșirea din Uniunea Europeană, primul pas fiind revenirea la moneda proprie. Poporul italian și oamenii de stat din această țară s-au convins deja de inutilitatea UE, după ce au fost lăsați să înfrunte cele mai crunte momente ale pandemiei fără niciun fel de sprijin.

cioa Italia nu iartă! Spune ADDIO Uniunii Europene

Italienii nu mai vor globalism și se întorc la naționalism

Naționalismul și aversiunea față de globalismul implementat prin proiectul Uniunii Europene au cuprins deja întreaga Italie. Steagurile UE au fost înlăturate aproape de peste tot, iar puținele care au mai rămas au zilele numărate, în contextul carantinei generalizate de aici. Italienii au în țara lor tot ce le trebuie pentru a sta pe propriile lor picioare, iar când au avut cea mai mare nevoie de ajutor au fost forțați să se descurce singuri. Ba, mai mult, perfida Uniune Europeană le-a mai pus și piedici, tratându-i ca pe niște ciumați și întorcându-le spatele cu o vădită grimasă de dezgust. Italia nu iartă și nici nu ar avea cum să ierte, atâta timp cât nicio țară din cele 27 ale Uniunii Europene nu a vrut să audă strigătul disperat al unui popor îngenunchiat de pandemia care i-a lovit cu o violență și o viteză năucitoare. Acum răul cel mai mare a trecut, iar oamenii se pregătesc să se reîntoarcă la normalitate, însă din această normalitate va lipsi marea familie europeană, care pentru ei s-a dovedit a fi un mare fiasco. ”Italienii sunt revoltați. Acum au văzut și ei că proiectul european nu funcționează la nevoie, într-o perioadă de criză, și toți își pun întrebarea. Spun că au o țară frumoasă, bogată, dețin 70% din patrimoniul cultural mondial, au mii de kilometri de plajă, munți, o industrie destul de puternică, agricultură dezvoltată și atunci de ce mai este nevoie să stea în Uniunea Europeană? Când Europa nu i-a ajutat. Când a fost criza cu imigranții, au fost abandonați, când a fost coronavirus au fost abandonați și chiar boicotați în multe situații. Europa trebuie să-și reconsidere felul de a acționa în anumite situații, pentru că se naște acest curent naționalist, care s-a răspândit peste tot în Uniunea Europeană, însă în Italia este foarte accentuat”, ne-a declarat Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor în Italia.

Se întoarce lira italiană

Primul pas pe care italienii vor să-l facă este să se întoarcă la moneda națională și să renunțe la euro. Lira italiană a fost unitatea monetară oficială a Italiei între 1861 și 2002, între 1999 și 2002 fiind o subunitate națională a monedei euro. ”Există posibilitatea ca Italia să iasă din Uniunea Europeană. Se discută foarte serios în cercul oamenilor de stat printarea monedei italiene imediat. Nu știu dacă va fi o ieșire totală, precum a Marii Britanii, sau parțială. Poate Italia va alege doar să se reîntoarcă la moneda națională și să iasă din zona euro. La vârful UE s-a ieșit mai întâi cu Europa celor două viteze, acum cu Europa absentă. Ar trebui să ne reașezăm la masa dicuțiilor și să revedem protocoalele de funcționare a Uniunii Europene, pentru că, pe de o parte, îți impun niște condiții, iar pe de altă parte, tot ei, cei mai mari, cei mai importanți, cei mai puternici, nu le respectă, cum a fost și cazul relației cu Rusia”, a mai afirmat Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor în Italia. Semnalele în acest sens au venit și de la premierul italian Giuseppe Conte, care a emis la începutul acestei luni un avertisment către omologii săi europeni, arătând că Uniunea Europeană riscă să eșueze ca proiect în fața provocării reprezentate de criza coronavirusului. “Dacă nu profităm de oportunitatea de a da o nouă formă proiectului european, riscul eșecului este real”, a declarat Giuseppe Conte.

https://www.national.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: