Lumea nu are ce mânca și Ministerul Culturii aruncă banii că să cumpere „lucrări de artă progresiste”!

29 apr.

 

Două milioane de lei. Aceasta este suma pe care Mininsterul Culturii vrea să o plătească în schimbul unor lucrări de artă contemporană. Ministrul Bogdab Gheorghiu susține că în acest fel vineîn sprijinul artiştilor plastici contemporani a căror activitate, de participare cu lucrări la bienale, saloane de artă sau târguri de artă, inclusiv cu vernisaje în spații neconvenționale, a fost suspendată.

În acest sens, Ministerul Culturii va implementa instrumente de achiziţie de Artă Contemporană, pentru patrimoniul cultural naţional prin care să stimuleze producția și tezaurizarea artei contemporane pentru muzee și colecțiile statului. Astfel, va face demersuri susținute pentru deblocarea situației potrivit căreia arta contemporană nu a mai fost inclusă prin achiziție în patrimoniul statului din anul 2008“, se precizează pe pagina de FB a instituției.

Ca urmare, Ministerul Culturii va susține achiziția de lucrări de artă plastică, prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) și va aproba suplimentarea cu 2.000.000 lei a bugetului MNAC pentru anul 2020. Urmează să stabilim metodologia Achiziţiilor de Artă Contemporană pentru anul 2020, inclusiv componența comisiei de selecţie şi evaluare a ofertelor privind achiziţiile de lucrări de artă contemporană. Calendarul desfășurării achizițiilor va fi conceput și adaptat în funcție de evoluția crizei care a impus decretarea stării de urgență în România”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, pe pagina de FB a instituției.

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: