VIDEO- DE LA DURERI DE GENUNCHI, LA TEST POZITIV CORONAVIRUS!

5 mai

 SI 20 DE ZILE DE SPITALIZARE CU CHELTUIELI ENORME PENTRU UN PACIENT FĂRĂ SIMPTOME


Judetul Neamt, stare de urgenta, criza coronavirus, pandemie. La inceputul lunii aprilie, Mariana Bălașa, din Slobozia-Roznov, dezvolta o forma de raceala asa cum mai avusese si in alte dăți, nimic grav sau deosebit, dupa cum declara femeia in materialul video de mai sus, realizat duminica, 3 mai, de tvmneamt.ro. Medicul de familie îi prescrie un tratament inclusiv cu antibiotice, iar dupa 2-3 zile, starea femeii revine la normal si îi trece si tusea pe care o avusese. În schimb, incep sa o doara genunchii. Îsi anunta medicul de familie care spune ca durererea ar putea fi un efect advers de la anitibiotice si îi spune femeii sa interupa tratamentul. A procedat intocmai, mai ales dupa ce a vazut si ea in prospect ca medicamentul da dureri de articulatii. Ca sa fie mai sigur, medicul de familie îi recomanda Marianei Bălașa sa mearga totusi sa consulte si un medic specialist, stiind ca unul dintre simptomele coronavirus este si durerea de articulatii, asa ca femeia suna la 112 si ajunge cu ambulanta la Spitalul Judetean Neamt, spital Covid 19.

Aici, dupa ce trece prin zona ”Triaj epidemiologic”, femeia intra in izolare intr-unul dintre saloanele spitalului. I se fac 3 randuri de teste, 3 zile consecutiv. Despre primul test i se spune ca s-a intamplat ceva cu eprubeta in care a fost recoltat. Nu se stie sigur ce, nimeni nu a putut sa-i explice. I se face si al doilea test, iar in urmatoarea zi i se face si al treilea test, care iese pozitiv. Ce s-a intamplat cu primele doua teste, nu i-a explicat nimeni nici pana acum, dupa aproape o luna de zile.

Total asimptomatica, pe 10 aprilie, femeia devine oficial pacient Covid 19 si este internata in spitalul judetean, la Sectia Ortopedie, transformata in sectie pentru pacientii Covid 19.

Aici i se administreaza niste pastile contra Covid 19, chiar daca nu prezenta niciun semn al bolii. Ia 2 pastile pe zi in primele 11 zile de spitalizare, dar avea sa afle la momentul externarii ca in fisa de observatie, document care a ajuns si la medicul de familie, se specificase ca i-au fost administrate 54 de pastile. Ce s-o fi intamplat cu celelalte pastile, nimeni nu i-a explicat.

Pe parcursul internarii insa, are loc un episod ce s-ar fi putut sfarsi tragic. O asistenta a anuntat-o intr-o zi ca medicul a decis sa i se administreze o doza de insulina. Mariana Bălașa nu a suferit niciodata de diabet zaharat (se stie ca pacientii cu diabet sunt predispusi la complicatii in cazul infectarii cu noul coronavirus), de aceea s-a impotrivit, insa pana la urma a acceptat sa-i fie administrata doza de insulina. In cateva minute a vazut moartea cu ochii, pentru ca evident, nivelul glicemiei i s-a prabusit. Norocul ei a fost ca nu era singura in salon, iar dupa ce au fost alertate cadrele medicale, i s-a administrat o perfuzie cu glucoza (zahar) si astfel, glicemia a revenit la cotele normale.

Mai jos, documentul din care reiese ca la o zi de la internare, nivelul glicemiei pacientei era absolut normal (89,11), deci doza de insulina nu s-a justificat in niciun fel.

In cele din urma, dupa 20 de zile de spitalizare, pe 30 aprilie, pacienta a fost declarata negativ la Covid 19, dar abia dupa ce a trecut de mai multe ori de la agonie la extaz in mai putin de 24 de ore, pentru ca i s-au comunicat 4 rezultate diferite la acelasi test: negativ, neconcludent (?), negativ, negativ. Ce inseamna ”neconcludent”’, iar nu a resit nimeni sa-i explice, desi a intrebat.

Dar o alta supriza avea sa apara la externare. Conform unui document eliberat de Spitalul Judetean Neamt, cele 20 de zile de spitalizare ale pacientei care nici ea nu este deloc sigura ca a avut Covid 19, au costat peste 12.000 de lei, adica 120 de milioane de lei vechi. Din document reiese ca tratamentul, hrana si materialele sanitare au costat aproximativ 600 de lei. Diferenta de 14.000 de lei, este trecuta la rubrica ”cheltuieli aferente spitalizarii”. Spre comparatie, o operatie pe creier dupa un accident vascular cerebral, plus spitalizare, costa la Targu Mures intre 7.000 si 9.000 de lei.

Din acelasi document reiese ca diagnosticul este ”alte infectii acute ale cailor respiratorii superioare”, iar codul pentru Covid 19 (U07.1) este trecut ca ”diagnostice secundare”. Abia in biletul de externare se scrie negru pe alb Covid 19, insa apare cu o formulare cel putin ciudata: ”diagnostic liber formulat”. Tot in biletul de externare se arata ca starea pacientului la momentul externarii era ”ameliorata”. Păi cum ameliorata, daca nu a manifestat niciun semn al bolii? Ce s-a ameliorat?

Ce inseamna ”cheltuieli aferente spitalizarii”, nu i-a explicat nimeni pacientei, si nici noi nu am putut primi un raspuns. Desi in Romania este stare de urgenta, nici directoarea Spitalului Judetean Neamt (Daniela Marcoci), nici directorul DSP Neamt (Radu Firăstrău), nu au raspuns la telefon si nici la birou nu au fost de gasit. In schimb, o angajata de la DSP Neamt (de serviciu la permanenta), era foarte contrariata si ne-a intrebat daca avem voie sa filmam in fata institutiei. Asta era singura ei preocupare.

In urma acestui caz (si ca el sunt multe altele, insa Mariana Bălașa este una dintre putinele persoane care au curaj sa vorbeasca) raman foarte multe si mari semne de intrebare la care sunt slabe sperante ca cineva va raspunde vreodata. Si daca ar fi sa ne referim strict la costurile imense si absolut nejutificate pentru cele 20 de zile de spitalizare ale unui pacient cât de poate de sanatos, putem trage o singura concluzie, ca ipoteza de lucru, evident: cineva din industria farma se foloseste de criza coronavirus si spala sume enorme de bani, cu complicitatea autoritatilor, de aici si numarul mare de pacienti internati, desi sunt asimptomatici si care poate nici nu au coronavirus. Si sa nu uitam ca vorbim despre bani publici, decontati prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

P.S. Trebuie inteles ca prin acest material publicat de tvmneamt.ro, nu contesta nimeni existenta virusului si/sau a pandemiei si recomandam populatiei sa respecte in continuare cu strictete masurile de prevenire si indicatiile autoritatilor!

Ionut CORFU

 

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: