Cine este tatăl lui Klaus Johannis. Cu ce s-a ocupat Gustav Heinz Johannis înainte de pensionare!

6 mai

Cine este tatăl lui Klaus Iohannis. Cu ce s-a ocupat Gustav Heinz Johannis înainte de pensionare
Cine este tatăl lui Klaus Iohannis. Cu ce s-a ocupat Gustav Heins Johannis înainte de pensionare. Sursa foto: Facebook.com

Klaus Iohannis este cel mai puternic om în stat, alegând să-ți țină familia departe de ochii curioșilor. Președintele României a vorbit o singură dată despre rudele sale și asta în cartea „Pas cu pas” pe care a publicat-o în urmă cu ceva vreme, precizând și care au fost meseriile părinților săi înainte de pensionare.

Gustav Heins Johannis, tatăl șefului statului, tehnician la o firmă

Susanne şi Gustav Heinz Johannis, părinții președintelui, trăiesc de aproximativ 20 de ani într-un orășel liniștit din Germania, plecând din țară la scurt timp după revoluția din decembrie 1989.

În cartea „Pas cu pas” șeful statului a povestit că părinții săi sunt oameni modești care au avut meserii simple: mama sa fiind asistentă medicală, în timp ce tatăl a lucrat ca tehnician la o firmă din Sibiu. Klaus Iohannis are și o soră, Krista, care locuiește tot în Germania.

Președintele Klaus Iohannis, soția sa Carmen, părinții din Germania și sora, Krista.
De la stânga la dreapta: “Dr. Helga Rabl-Stadler, Președintele Klaus Iohannis, soția sa Carmen, fostul preşedinte al Austriei, Dr.Heinz Fischer şi doamna Margit Fischer. Sursa foto: Facebook.com

Cum a perceput Klaus Iohannis plecarea familiei sale în străinătate

În trecut, președintele a declarat că familia sa este atestată în Cisnădie încă din secolul al XVI-lea, dar cu toate acestea atunci când tatăl său l-a înregistrat la naștere funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.

Cât despre plecarea părinților săi în străinătate Klaus Iohannis a mărturisit că nu a simțit prea mult această distanțare pentru că deja era căsătorit și așezat la casa lui. Probabil dacă ar fi plecat mai devreme, înainte de pensionare, președintele ar fi resimțit mai puternică această despărțire, mai scrie în cartea „Pas cu pas”.

Părinții șefului statului locuiesc la Würzburg, Kalus Iohannis vizitându-i ori de câte ori are ocazia. Una dintre vizite a avut loc acum aproximativ 4 ani când s-a speculat că președintele a plecat în vacanță pe o insulă exotică.

Acela a fost momentul în care a apărut una dintre puținele imagini cu familia președintelui. Fotografia a fost postată de soția președintelui, Carmen, pe una dintre paginile sale de socializare.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari.

Homepage

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: