Răsturnare totală de situație! Augustin Zegrean aruncă bomba despre Kovesi: O să fiţi şocaţi !

6 mai

Tăriceanu, despre revocarea şefei DNA: Iohannis să ia decizia şi ...

Victoria înregistrată de Laura Codruța Kovesi la CEDO împotriva statului român a stărnit un lung șir de reacții pro și contra. O declarație a lui Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, provoacă o răsturnare totală de situație. Mai mult chiar, acesta susține că o să fim șocați de ceea ce ar urma să se întâmple.

Răsturnare de situație în cazul victoriei lui Kovesi la CEDO. Augustin Zegrean, fostul preşedintele al Curţii Constituţionale, îl contrazice pe preşedintele Iohannis în legătură cu decizia referitoare la revocarea lui Kovesi din fruntea DNA. Zegrean a susținut categoric că deciziile CCR nu pot fi revizuite.

„Nu se poate revizui o hotărâre a Curţii Constituţionale. O să fiţi şocaţi, dar decizia CEDO este greşită”, a mai afirmat fostul preşedinte CCR, pentru stiripesurse.ro.

În opinia sa, decizia CEDO este greşită în condiţiile se referă la accesul liber la justiţie şi nu la fondul problemei. Potrivit acestuia, Laura Codruţa Kovesi nici nu putea fi parte în proces, pentru că legea nu permite. Astfel, CEDO critică legislaţia românească, nu acţiunile Curţii. Zegrean precizează şi că, după părerea sa, decizia CCR a fost greşită, chiar dacă judecătorii CEDO nu fac nicio referire la acest aspect.

CEDO nu avea ce să caute în domeniul ăsta

„Niciodată CEDO nu a soluţionat plângeri împotriva hotărârilor Curţii Constituţionale. Nu intră în competenţa lor. Nu aveau ei ce să caute în domeniul ăsta. Ei nu au judecat pe fond, nu s-au uitat la ce trebuia să se uite. Doamna Kovesi s-a plâns acolo că nu a fost ascultată la Curtea Constituţională. Nici nu avea cum, pentru că legislaţia românească nu permite ca ea să facă parte din acel proces. E ca şi cum eu m-aş judeca cu dumneavoastră şi ar veni unul şi ar zice că vrea şi el la procesul ăla.

Era un un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi Preşedinţie. Am spus şi atunci, o spun şi acum: preşedintele nu era obligat să o revoce dacă ministrul a cerut. Este o problemă de legislaţie prost scrisă şi prost interpretată şi aplicată. Dar CEDO nu spune nimic, spune doar că i-a fost încălcat accesul liber la justiţie. Şi Constituţia României vorbeşte de accesul liber la justiţie, dar se face în conformitate cu legea şi accesul liber la justiţie. Dacă dumneavostră mergeţi mâine la Curtea de Apel Bucureşti sau la ÎCCJ şi spuneţi că vreţi să intraţi într-un proces, o să vă trimită la plimbare.

Niciodată într-un litigiu la Curte nu poate să intervină cineva care nu are treabă acolo, indiferent despre cine este vorba în cazură. Aici, fiind vorba despre doamna Kovesi, s-a exagerat puţin în presă şi peste tot. După legea românească, decizia Curţii, sub acest aspect, a fost corectă. Că nu trebuia să-l oblige Curte pe preşedinte să o revoce, ăsta e alt aspect, dar asta nu discută CEDO”,a punctat Zegrean.

RADU ANDONE/https://www.capital.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: