Premierul Viktor Orban ‘cere Transilvania’ și publică harta Ungariei MARI!

8 mai

 

Premierul Viktor Orban 'cere Transilvania' și publică harta ...

La declanșarea scandalului pe marginea proiectului de autonomie din Ținutul Secuiesc, săptămâna trecută, oficialii maghiari, din guvernul condus de Viktor Orban, și acesta inclusiv, invitau la cumpătare și nu la radicalizarea situației.

Premierul Viktor Orban ‘cere Transilvania’ și publică harta Ungariei MARI

Începutul lunii mai a adus, atât în presa românească, cât  și cea occidentală, scandalul iscat de proiectul UDRM de autonomie a Ținutului Secuiesc. Problema, în cele din urmă, a fost tranșată în Senatul României, forul legislativ pe acest subiect, votul fiind unul împotrivă. Reacțiile, de ambele părți, UDMR împreună cu partidele aflate acum în opoziție pe de-o parte, și partidul de guvernământ, PNL, pe de altă parte, au fost virulente și dure, totul culminând cu declarația președintelui Iohannis în care acuza opoziția de vânzare și trădare.

Premierul Viktor Orban 'cere Transilvania' și publică harta Ungariei MARI! Este scandal de proporții la nivel înalt
Premierul Viktor Orban ‘cere Transilvania’ și publică harta Ungariei MARI! Este scandal de proporții la nivel înalt (FOTO: FACEBOOK)

Imediat după anunțul de blam al proiectului, dincolo de granița României, la Budapesta, guvernul maghiar condus de Viktor Orban lua atitudine, dar mesajul era unul de cumpătare și de a nu radicaliza acest moment, extremismul nefiind una din soluțiile de rezolvare a acestui conflict.

„Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (…) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, declara premierul Viktor Orban pe data de 1 mai.

Mesajul Ungaria mare Viktor Orban

Este scandal de proporții la nivel înalt

Se pare că de atunci și până astăzi, 6 mai, optica premierului maghiar s-a schimbat, deoarece pe pagina sa de facebook, spre suprinderea tuturor, Viktor Orban provoacă autoritățile de la București printr-o poză în care apare harta Ungariei, dar cu teritoriul Transilvaniei alipit acesteia.

Ceea ce poate presei române i-a scăpat, este faptul că în 16 decembrie 2019, într-o ședință oficială, premierul maghiar apare având pe fundal o hartă a Ungariei, în care se poate vedea clar și teritoriul Transilvaniei încadrat de granița maghiară.

Homepage

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: