Se vrea o Românie bolnavă – Iohannis e virusul (fără coroană!) care o infectează!

9 mai

Klaus Iohannis la protestele din Piața Universităţii

Este o epidemie răspândită de Iohannis, acest virus politic fără coroană – deși probabil că și-ar dori-o. Și sunt destui care, ”virusați”, i-ar oferi-o. Cum i-ar fi oferit-o Laurei Kovesi… pentru singurul merit că putea distruge.

Prin discursul din această seară se poate spune că Președintele nu a făcut doar un atac la (liderii) PSD, ci un nou apel la ruptură în societate. La îmbolnăvirea României de ură!

Iohannis i-a definit pe cei care sunt de partea sa – ”românii onești”. Ei sunt cei care pot face ”resetarea României”!  De fapt, ”resetarea” promovată de Iohannis înseamnă virusarea cu dezbinare și ură!

”Resetarea României înseamnă o construcție în jurul a ceea ce funcționează, în jurul românilor onești, a profesioniștilor care au performat în aceste luni de criză, a celor care au rezistat presiunilor politice și și-au făcut datoria bine – ei trebuie lăsați, promovați și încurajați să schimbe România în bine, iar politicienii retrograzi vor deveni cu certitudine, prin votul cetățenilor, o minoritate insignifiantă în viitorul Parlament”, a spus Iohannis.

Deci, o intenție vădită de a separa românii în ”onești” și ”retrograzi”, un demers pe care susținătorii lui Iohannis și ai partidelor asociate l-au urmat – uneori chiar cu violență de limbaj inimaginabilă (momentul ”Plăcuța suedeză”) și agresiunile din stradă.

Agresiuni contra unor personalități, a unor demnitari – unele făcute de personaje cu care Iohannis s-a fotografiat!

Au fost momente de rușine națională și internațională din care Iohannis – acest fost primar care nu a participat niciodată la Ziua Națională – nu a tras decât o învățătură: că trebuie să le repete!

Că trebuie să-și ia din nou geaca roșie, să incite la manifestări ilegale, la folosirea insultelor abjecte în public – de fapt, la utilizarea unor mizerii de care Iohannis NU s-a dezis niciodată.

Da, este o opinie personală, pe care mi-o asum ca ziarist vechi și fost parlamentar – dar mai ales ca român care vede când un personaj politic își bate joc de funcția cea mai înaltă din stat și îndeamnă, strident, la ură împotriva unei parți a populației. Care are o singură ”vină” – opțiunea politică diferită de a lui Iohannis!

Da, este opinia mea personală: acesta e pericolul adevărat – cel puțin la fel de mare ca virusul și ca urmările sale. Ruptura este o epidemie răspândită de Iohannis, acest virus politic fără coroană  – deși probabil că și-ar dori-o. Și sunt destui care, ”virusați”, i-ar oferi-o. Cum i-ar fi oferit-o Laurei Kovesi… pentru singurul merit că putea distruge.

Asta e România ”europeană”? Nu, e România bolnavă, condusă de un virus. Pentru care trebuie urgent un antidot.

Dragoș Dumitriu

https://ro.sputnik.md/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: