UE a intrat în cea mai dură recesiune din propria istorie!

11 mai

Comisarul pentru economie, Paolo Gentiloni (foto), a anunțat că potrivit prognozelor de primăvară 2020, pe fondul răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Uniunea Europeană prezintă o imagine economică sumbră pentru acest an.

„Europa se confruntă cu un șoc economic fără precedent de la Marea Depresiune”, a declarat comisarul Paolo Gentiloni, în cadrul unei conferințe de presă și preluat de mass-media din China, subliniind că „acum este destul de clar că UE a intrat în cea mai profundă recesiune economică din istoria sa.”

Potrivit oficialilor Comisiei Europene, redresarea economică a fiecărui stat membru va depinde exclusiv de evoluția pandemică din interiorul fiecărui stat, de structura economiilor și de capacitatea acestora de a răspunde cu politici de stabilizare.

Economia celor 19 state zona euro este de așteptat să se contracte cu 7,45% în acest an, cu șanse de revenire până la 6,25% în 2021. La nivelul celor 27 de state membre, economia UE va scădea cu 7,5% în acest an și va crește cu aproximativ 6% în 2021.

Șocul pentru economia UE este simetric prin faptul că pandemia a lovit toate statele membre, dar atât scăderea producției în 2020, cât și capacitatea de revenire din 2021 sunt diferite.

Italia și Spania, cele două țări UE cele mai afectate de pandemia COVID-19, vor înregistra o contracție a PIB-ului real de 9,5% respectiv 9,4% în acest an, în timp ce Germania și Franța, cele mai mari două economii UE, vor în registra o contracție de 6,5% respectiv 8%.

La rândul său, Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, a declarat că „în această etapă, nu putem face decât să avem o imagine provizorie a dimensiunii și a gravității șocului produs de coronavirus în economiile noastre”.

Potrivit acestuia, în timp ce scăderea imediată va fi mult mai severă pentru economia globală decât criza financiară de acum un deceniu, profunzimea impactului va depinde de evoluția pandemiei, de capacitatea UE de a reporni în siguranță activitatea economică.

„Acesta este un șoc simetric: toate țările UE sunt afectate și în toate este așteptată să aibă loc o recesiune anul acesta”, a subliniat Dombrovskis.

http://dantomozei.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: