Avertisment de ultimă oră: ”Moțiune de cenzură urgent, dacă Orban nu își dă demisia!”

14 mai

Ludovic Orban

”Ar fi cât mai bine pentru România ca imediat după ce ieșim din starea de urgență, cât mai repede, săptămâna viitoare, luna viitoare, să avem un guvern de uniune națională, un guvern de criză”.

 Atitudine foarte hotărâtă a celui mai apreciat lider politic al ultimelor luni (conform sondajelor care arată creșterea în preferințe), fostul premier Victor Ponta. Astfel, președintele Pro România a susținut, în emisiunea Sinteza zilei, e nevoie urgent de un guvern de uniune națională, alternativa fiind adâncirea crizei.

”Cred că ar fi cât mai bine pentru România ca imediat după ce ieșim din starea de urgență, cât mai repede, săptămâna viitoare, luna viitoare, să avem un guvern de uniune națională, un guvern de criză” a spus Ponta.

Ori, aceasta s-ar putea realiza doar prin căderea Guvernului Orban – fie prin demitere, fie prin demisie.

”Asta ar însemna o moțiune de cenzură, dacă nu își dă demisia”, a declarat sec Victor Ponta, subliniind ferm – ”am votat în februarie și aș vota din nou, pentru că eu cred că ne îndreptăm către o direcție greșită care ne va costa foarte mult”/

Victor Ponta a răspuns și provocării de a da o notă  Guvernului Orban pentru felul în care a gestionat situația în criza pandemiei.

”Din punct de vedere al modului în care s-a raportat statul român la proprii cetățeni în aceste 60 de zile nota mea este 4, de netrecere”, a spus Ponta, care a menționat însă că ”din punct de vedere medical, nu mă pricep, nu pot să dau note, dar pot să spun doar că mi-aș fi dorit ca specialiștii să fie ascultați mai din timp”.

Fostul premier a subliniat și că probleme concrete ale cetățenilor și ale firmelor NU au fost rezolvate de guvern, în ciuda promisiunilor.

”Oamenii au avut următoarea problemă – ce facem cu ratele la bănci cât stăm în casă și respectăm regulile? Ce facem cu utilitățile, pentru că foarte mulți oameni s-au întrebat dacă își vor da toată pensia pentru utilități. Nu s-a făcut nimic din punctul acesta de vedere”, a spus Ponta, completând ”firmele românești, cele care au cea mai mare nevoie de capital, nu au primit un sprijin în această perioadă”.

La Antena 3, fostul premier a atras atenția că în Europa firmele au primit ajutor de propriul stat – aici fiind o nereușită majoră a guvernului PNL.

Ori, aici Victor Ponta îl învinovățește și pe Iohannis: ”Aș vrea să îmbrace haina președintelui României, nu haina președintelui PNL. Mie mi se pare că și azi domnul Iohannis e mulțumit că este președintele PNL.

”Faptul că președintele țării, zi de zi, atacă PSD-ul mi se pare nedrept – mi se pare neproductiv – trebuie să fii președintele tuturor”, a spus Victor Ponta.

Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: