”Efectul Veronica”: Iohannis, urmărit de FSB!

14 mai

Doar niște POZE, domnule Iohannis... Americanii știu mai MULTE...

În plină pandemie, Igor Dodon ține ședințe operative cu conducerea Serviciului de Informații și Securitate – SIS al Republicii Moldova. Prioritate absolută pe agenda liderului pro-moscovit fiind solicitarea oficială înaintată SIS de a nu permite ”o eventuală destabilizare a situației din Republica Moldova în vederea viitoarelor alegeri prezidențiale din toamnă”! Și nu, din păcate pentru noi nu sunt simple baliverne aruncate la mahmureală, ci noua strategie de securitate asumată de Administrația Prezidențială de la Chișinău! Iar cum de această dată Dodon are și ”guvernul meu” la dispoziție, uite cum SIS – serviciu la a cărui organizare România a contribuit cu eforturi logistice uriașe- a ajuns să monitorizeze tocmai serviciile partenere românești!

Veronica Schmidt cu Klaus Iohannis…. și cu Renato Usatîi

Totul după ce, la încheierea celui de al doilea mandat al lui Traian Băsescu, aceleași servicii au trebuit să ”capituleze necondiționat” în fața FSB-ului pe frontul nevăzut de la Chișinău. Abandonând inclusiv complexa rețea de firme creată special pentru a ține în șah și din punct de vedere economic, atât cât se poate, hegemonia declarată a Moscovei asupra Federației Ruse. Și asta pentru că pur și simplu tematica specifică a Republicii Moldovei nu s-a mai numărat printre prioritățile agendei prezidențiale a noului șef de stat. Însă parcă niciodată situația nu a fost atât de dezastruoasă ca acum, când, deși recuperam ”pas cu pas” terenul economic pierdut în ultimii ani, președintele Republicii Moldovei cere Serviciului de Informații și Securitate să stea cu ochii ”ca pe butelie” pe ”frații români”! Iar partea română nici măcar nu poate contracara, atâta vreme cât până și ofițerii SIS școliți și instruiți la București privesc neputincioși la fotografiile pe care FSB-ul rusesc le pune generos la dispoziție… Printre care și cele cu chiar președintele României, Klaus Iohannis, alături de ”tumultoasa” Veronica, sora lui Renato Usatîi, ”omul FSB”-ului în Republica Moldova…  Așteptând doar un semn de dezmințire de la București pentru a își putea dovedi loialitatea față de statul român!

Igor Dodon a cerut SIS să monitorizeze serviciile românești

Nu intră în Palat!

Numai că acest semn nu mai vine, astfel că nici măcar nu poate fi vorba de o eventuală asigurare dată taberei pro-române din SIS de a apăra barem suveranitatea statului moldovean. Dacă tot nu le este permis un contraatac informativ împotriva serviciilor secrete rusești care acaparează pe zi ce trece ”republica”… Iar siguranța de sine a Moscovei asupra preluării controlului total asupra Chișinăului este atât de mare, încât de Republica Moldova se ocupă acum doar FSB-ul, ci nu o ”centrală” SVR, aceasta fiind deci deja considerată o ”chestiune internă” a Federației Ruse. Iar cum în această perioadă tocmai ce ”se închide cercul” FSB-ist cu totul în jurul SIS prin impunerea în posturile cheie ale serviciului strict a unor elemente pro-moscovite, ”partida românească” a solicitat sprijin de la București, atât timp cât nu este prea târziu. Numai că ”supraveghetorii” tac. Și așteaptă o minune. Numai că, de această dată nici măcar cei mai loiali iohanniști din sistem nu mai îndrăznesc să ridice în fața șefului statului ”delicatul” subiect ”Veronica”. Totul după ce data trecută când  Iohannis a fost avertizat cu privire la ”vulnerabilitatea” Schmidt – Usatîi, președintele s-ar fi mulțumit să exprime laconic doar că ”nu intră în Palat”. Cu referire la faptul că vechiul și bunul său prieten, omul de afaceri Michael Schmidt, nimeni altul decât cumnatul cu acte al ”vânătorului de români” Renato Usatîi nu îl mai vizitează și la Palatul Cotroceni. Și cu asta subiectul a fost închis. Și așa a rămas până acum, când serviciile românești au nevoie ca de aer de un semn venit de la Cotroceni dacă abandonează cu sau fără luptă SIS-ul în ”ghearele” informative ale FSB-ului rusesc.

 Umilință pentru servicii: AVO la Chișinău!

Oficialii de la Chișinău și-au bătut joc de ajutorul umanitar trimis de Guvernul Orban

După cum titram pe 29 aprilie, ”Ungaria ne ia și Chișinăul”. Pentru că înainte chiar ca Iohannis să se împăuneze că va trimite măști și mănuși peste Prut, ministrul de Externe de la Budapesta ateriza deja la Chișinău la bordul unei  moderne aeronave având la bord consistentul ajutor umanitar al Ungariei. În timp ce premierul român Ludovic Orban asista abia a doua zi la încărcarea unor camioane de Pompieri și dădea declarații patetice despre ”podul de flori”. Fără însă ca Iohannis sau Orban să pară a avea habar că în Republica Moldova, companiile ungare OTP Bank și Richter sunt lideri detașați de piață pe segmentul bancar și cel farmaceutic! Adică două dintre cele mai importante ”motoare” al oricărei economii. Și unde, din păcate România pur și simplu nu există! Iar cea mai bună dovadă că FSB-ul își bate joc de serviciile românești aducând și promovând rivalul de moarte, serviciul ungar  de spionaj AVO la Chișinău este umilința înghițită imediat după sosirea ajutoarelor din România. Atunci când ministrul Sănătății din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu declara public că nu au nevoie de izoletele primite din România și nu le vor folosi! În timp ce medicii români au fost trimiși tocmai în ”gura lupului” Renato Usatîi, primarul din Bălți decredibilizând în doar câteva minute întreaga operațiune a Guvernului de la București, prin plicurile cu câte o mie de dolari date ostentativ acestora.

Veronica, în anturajul lui Putin!

”Neamțului” i-au plăcut mereu limuzinele puse la dispoziție de Michael Schmidt

Doar niște POZE, domnule Iohannis... Americanii știu mai MULTE...

După ce Anatoli Stati și Vlad Filat au devenit istorie, în ciuda sprijinului obsesiv primit din partea autorităților române, Bucureștiul s-a baricadat practic pe poziția oligarhului Vladimir Plahotniuc pe relația cu Republica Moldova. Însă și acest ”Plan B” a eșuat lamentabil, Renato Usatîi sărbătorind cu șampanie și focuri de arme căderea guvernului controlat din umbră de cetățeanul româno-moldoveano-ruso-ceh Vladimir Plahotniuc. Iar despre Renato Usatîi, cel care a fost propulsat din nou de Moscova la butoanele operative ale zbuciumatei politici de stat moldovenești se știe că nu are nicio reținere să se prezinte drept ”omul FSB” care îi vânează ”pe fasciștii români”. Ca și faptul că doar fiind omul de legătură al serviciilor secrete de la Moscova cu grupările de crimă organizată care acționează în Ucraina și Republica Moldova s-ar putea explica ascensiunea acestui băiat sărac din Bălți. Numai că structura contrainformativă a SIS, la fel ca și cele românești de altfel au deplină cunoștință de rapoartele care pun penetrarea atâtor medii înalte de către Renato strict de sora sa. Cea care însă până a fi actuala doamnă Schimdt  ar fi avut o legătură extraconjugală cu fostul președinte al Comitetului Național Olimpic al  Federației Ruse, Leonid Tegaciov. Un apropiat al lui Dmitri Kozak și al președintelui Vladimir Putin, actuala Veronica Schmidt penetrând astfel, prin intermediul lui Tegaciov, cele mai importante medii ale Puterii de la Moscova. Lucru reușit apoi și în România, prin legătura terminată tragic avută cu un membru al familiei fostului premier Adrian Năstase și unul dintre oamenii grei ai Direcției Vămilor din România. Iar ”mapa neagră” a structurilor contrainformative de la  Chișinău și București a fost însă practic închisă odată cu căsătoria surorii lui Renato Usatîi cu Michael Schmidt. Omul pe care chiar Klaus Iohannis, cel căruia încă de la Sibiu îi plăcea să conducă la nebunie limuzinele puse gratuit la dispoziție de importatorul BMW în România nu ezită să și-l asume public drept cel mai bun prieten al său. Și nici nu ar avea cum altfel… La fel ca și ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, fie vorba între inițiații sistemului. Cei care privesc cu amărăciune cum serviciile românești încasează în plin ”efectul Veronica”, asistând neputincioase la preluarea SIS-ului moldovenesc la care au muncit atât de către alianța FSB –AVO…

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: