A început starea de alertă, a început bătaia de joc a autorităților!

15 mai

 

A început starea de alertă, a început bătaia de joc a autorităților!

Am intrat în starea de alertă, dar autoritățile nu renunță la dispozițiile arbitrare impuse în starea de urgență, nici măcar pentru că așa scrie la lege!

Deși legea adoptată joi în Parlament prevedea în mod expres redeschiderea teraselor, Raed Arafat a anunțat joi seara că nici pomeneală! Așa că dacă sperați să beți o bere la terasă, luați-vă gândul! (Apropo de terase, primaria din Viena dă vouchere de 50 euro per familie să iasă la terase! La ei se deschid de azi și le dă statul bani să iasă la o bere!)

Pe de altă parte, Arafat a anunțat că se impune măsura luării temperaturii cetățenilor la intrarea în magazine și instituțiile publice! O încălcare grosolană a drepturilor omului, pe care potrivit CCR, guvernul este obligat să le respecte! În al doilea rând, este o măsură inutilă pe care o s-o aplicăm pentru că așa a văzut dl. Arafat că se practică la chinezi, dar, mă rog, pe liderii chinezi nici la bască nu-i doare de drepturile omului! De ce e inutilă măsura? Pentru că între 20 și 50% dintre cei asimptomatici nu fac febră.  Poți să-i iei febra cât vrei, tot degeaba. Plus că omul poate fi deja contagios și să facă febră abia peste câteva zile. Puținii indivizi infectați pe care i-ai putea depista nu justifică să dai peste cap o țară întreagă. Știți pentru cine nu e inutilă treaba cu temperatura, pentru băieții deștepți care să vândă niște aparate, de multe ori neperformante, la ultimul buticar care o să se teamă să nu vină agentul să-i dea amendă că n-are termoscaner la ușă! Gândiți-vă la magazinele, aprozarele, librăriile, băncile din zona unde locuiți – pe toți vrea dl Arafat să bage banul în niște jafuri de scanere pe care peste câteva săptămâni le aruncă oricum! Nu era suficient că obligi omul să poarte mască? Bătaie de joc!

Ah, apropo, nici muzeele nu se mai deschid, tocmai pentru că au anunțat că n-au drăcie d-asta!

„Se reiau slujbele în exteriorul bisericii. E un prim pas. În etapa următoare s-ar putea să dăm voie să se țină slujbe și în biserică”, a spus Nelu Tătaru. Ați reținut sperăm exprimarea dacă „dăm voie”! Nu vom comenta, e treaba bisericii în fond să se apere și nu prea se descurcă…

Ceea ce nici unul dintre reprezentanții autorităților nu au amintit este faptul că până una-alta, trei zile de acum încolo nu e nicio lege în vigoare. Mai vorbim pe luni! Apropo de Parlament, parcă era vorba că odată declarată starea de alertă trebuie aprobare de la Parlament? Și apropo de drepturile omului parcă spunea Avocatul Poporului, doamna Renate Weber, că se uită și dânsa peste starea de alertă!

Home

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: