Iohannis: Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții. Dacă situația se va înrăutăți, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență !

15 mai

Oricât s-a vorbit în ultimele zile la nivel politic, dar nu numai despre un posibil vid legislativ – în privința următoarelor trei zile, președintele a respins categoric o astfel de ipoteză.

Amintind că în cursul acestei zile Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență va declara starea de alertă și “va institui toate reglementările obligatorii prin care vor fi menținute măsurile de prevenție”, Klaus Iohannis a schimbat tonul și i-a criticat pe politicienii care au făcut referire la un posibil vid legislativ, cu privire la finalul acestei săptămâni. “Am văzut discuții în spațiul public legate de intrarea în vigoare a noii legi privind starea de alertă abia de luni, iar unii politicieni, care se dovedesc total iresponsabili, alimentează ideea de vid legislativ. (…) Nu vor urma trei zile fără reguli și restricții! (…) Virusul nu ține cont de acte administrative, iar renunțarea prematură la toate regulile care s-au dovedit bune ar însemna o gravă eroare. Avem un cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în următoarele trei zile să păstrăm toate regulile necesare pentru ca sănătatea și viața cetățenilor să nu fie puse în pericol”, a susținut președintele.

Mai mult, Klaus Iohannis a folosit un ton ferm când a anunțat ce s-ar putea întâmpla în cazul în care vor crește semnificativ cazurile de infectare cu noul coronavirus. “Vreau să fiu foarte clar: dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență! Să nu compromitem, așadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii! COVID-19 este o boală greu de combătut tocmai pentru că oamenii îi pot infecta pe ceilalți fără să dezvolte simptome și fără să fie conștienți de riscul pe care îl reprezintă pentru semenii lor”, a avertizat președintele.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: