Europarlamentarul PNȚCD Chris Terheș a dat în judecată Parlamentul, pe Klaus Iohannis, Ludovic Orban și pe Marcel Vela, pentru „încălcarea dreptului la libertate individuală cu ocazia stării de urgență”!

20 mai

Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes a dat în judecată Parlamentul, pe Klaus Iohannis, Ludovic Orban și pe Marcel Vela, pentru „încălcarea dreptului la libertate individuală cu ocazia stării de urgență”.
Într-o postare de pe Facebook, europarlamentarul susține că interdicția părăsirii locuinței sau a gospodăriei este o limitare similară arestului la domiciliu.
„Pentru comparație, interdicția impusă unei persoane de a părăsi zonă internațională a unui aeroport (o zonă foarte extinsă, ce poate include restaurante, magazine, hoteluri) a fost considerată în jurisprudență europeană o privare de libertate. Condamnații care execută pedeapsă în regim deschis pot circulă liber în interiorul penitenciarului, într-un spațiu cu mult mai mare decât o locuința, dar sunt în stare de privare de libertate. Condamnații care execută pedeapsă în regim deschis pot desfășura activitate de muncă în afară penitenciarului și fără pază, părăsind zilnic penitenciarul la o anumită oră și fiind obligați să se întoarcă la o anumită oră, dar situația lor juridică este tot de privare de libertate, întrucât faptul de a nu se întoarce constituie evadare”, scrie Cristian Terhes, pe Facebook.
Europarlamentarul susține că o ordonanță militară nu poate decide detenția administratică în locuință a tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României.
Acțiunea în instanță a fost înregistrată pe 8 mai.

Chris Terheș și-a anunțat recent trecerea de la grupul socialiștilor la cel al Grupul ECR (Grupul Conservatorilor si Reformiștilor Europeni). Mai precis, acesta a demisionat din PSD, pe listele căruia a candidat și a revenit în PNȚCD.

Din Grupul ECR face parte Partidul Lege și Justiție din Polonia.

https://www.activenews.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: