Miniștrii și plimbările lor tembele!

22 mai

Ministrul cu ochii albaștri și geacă de motociclist, guvernatorul României la invazia de viruși, a dat fuga la Nădlac să vadă ce-i cu aglomerația din vamă! Furnicarul de români (”dragi romani” a devenit lozincă liberală grețoasă și de trecut între înjurături) l-a speriat pe prezident, dar și pe guvernatorul stării de alertă. Așa că s-a dus să vadă (propagandistic) cu ochii săi albaștri ce-i acolo și de unde vine balamucul.

Știți ce-a înțeles geaca lui Marcel Vela? Că este fake news! Și a lăsat în urma lui cea mai hazoasă indicație din politică și guvernare. Diasporenii să caște ochii și să nu mai vină cu mașini care să-i lase la 4 kilometri de vamă!

Ai dreacului românii, cît a fost Vela la Nădlac au intrat ca apa în nisip. Şi, după ce și-a luat tălpășița, au revenit la cozi de 5-6 ore! Misiune îndeplinită!

Altă minte luminată din Guvernul Orban s-a deplasat în Germania. Violeta Alexandru s-a dus să le facă Bau-Bau guvernanților germani pentru situația diviziilor de muncitori agricoli români duși în condiții neclare, dar pe barba autorităților române, începînd chiar de la Klaus Iohannis (mai nou, gură mare pe seama purtatului de măști și distanțare, dar mut cu clopot în materie de situația muncitorilor români în agricultură).

Ce vizită i-a pregătit Sparanghel Vodă trimisei sale de suflet în Germania? Cu-cu! Una de bun venit între culegătorii de sparanghel și o agendă simplă, formulată scurt de culegători:

– Banii! Banii! Banii!

Excursie de cunoaștere a agriculturii germane și nimic mai mult!

Ca nu cumva să ne imaginăm că a dispărut, de îndată a intrat în cadru și Cap de muscă. Şi dă-i cu bîzăitul său nesuferit. Iată ce-i în mintea acestui personaj pe care țara l-a trimis la Bruxelles pentru umflata sa promisiune că va aduce fonduri și de unde nu aduce mai mult decît suveniruri pentru șefi și cucoane. Dixit cap de muscă (în politică, adică minte puțină, nu purtător de viruși și microbi):

”-Vreau controale pe aceste companii, pe acesti jepcari, le-au tinut pasapoartele, nu le-au dat banii, le-au luat 280 de euro pe zbor doar pe dus, bani care sunt retrasi din primul salariu. Vreau să stiu de ce contractele pe care le-au semnat aceşti români nu sunt respectate. Au semnat pe ora, ei primesc bani pe kilogram cules” (Rareș Bogdan, parodie de parlamentar european).

Acest Trompețică se poartă ca un descendent din Garda de fier sau ca un cărător de geantă la Iohannis și Hellvig. Omul acesta cu apucături de slugă bățoasă (în fața unuia mai puternic se scurge ca untul pe prăjitură și cînd dă de unul mai slab îl calcă în picioare ca vătaful pe cățel ) după ce pupa scîrbos mîna lui Iohannis (chiar și de la mare distanță) vine şi face pe marele patriot. Şi zice cu elan unei colege de slugărit la Cotroceni:

-”Nici să nu le zâmbească, să nu fie drăguță, e reprezentatul Guvernului unei țări care reprezintă ceva în Europa. Ei ne-au cerut ajutorul. Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă, să fie puternică, să înţeleagă că, dacă e puternică și își susține punctul de vedere, ești respectat. Violeta să nu lase să fim umiliți. Întreaga Românie este umilită, nu doar cei de la muncă” ( Cap de muscă).

Nu cumva este o rușine pentru țară că un asemenea ins reprezintă România la Parlamentul European sau în orice cîrciumă din apropiere?

Şi cu ce s-au ales muncitorii români și Violeta Bau-Bau din această ultra mediatizată călătorie (parcă era vizita Angelei Merkel la culegătorii de sparanghel)? Cităm după un site al diasporei, nu al guvernului sau al mass-media, finanțate de guvern:

”-Am toată deschiderea ministrului Hubertus Heil, care este un om serios, cu care am avut o discuție tehnică, aplicată să apară prevederi explicite legate de acoperirea costurilor de transport de către angajator la momentul repatrierii în România la finalul contractului, respectiv, am cerut să se facă verificări – veţi regăsi în declaraţiile ministrului german de astăzi faptul că a susţinut în guvern una dintre cererile mele exprese, şi anume ca angajatorii să fie verificaţi cu privirea la încheierea unor contracte constituite pe securitate şi siguranţă medicală pentru români” (Violeta Bau-Bau)

Unic în istoria relațiilor româno-germane!!!! Violeta Bau-Bau s-a dus pe teren ca Marcel Vela la Vama Nădlac. N-a formulat bine o cerere că guvernul german a și pescuit-o și a trecut-o pe agenda sa de lucru. Cine mai poate ridica nasul mare în vînt ca să simtă parfumul unei propoziții ca aceasta: ” Am toată deschiderea ministrului Hubertus Heil…..a susţinut în guvern una dintre cererile mele exprese”.

Cînd România desemnează în poziții importante asemenea mediocri, ștersături politice și impostori, nu rezultă decît mari victorii românești pe toate planurile și succese în fața lumii perplexate de ce arătări învîrt politica la București.

Am ajuns și la ultima filă de călătorii inutile ale miniștrilor români.
Prețiosul habarnist Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Anemice (Anemice apartine redacției-n.a.) a fost la o întîlnire cu reprezentanții Greciei, Bulgariei și Serbiei. Subiectul a fost legat de protocolul necesar pentru a permite turiștilor din cele patru țări să călătorească, începînd de la 1 iunie, fără a intra în carantină!

-Halt! Nein!
Acesta trebuie să fi fost ordinul venit de la Cotroceni, acolo sălășuind creierul specializat pe interdicții în Romania.

„-Ce doreau colegii bulgari şi grecii era un protocol ca circulaţia să se desfăşoare fluidizat între cele 4 state. Înţelegem preocupările, dar siguranţa cetăţenilor români este mai importantă decât a da drumul la o situaţie de circulaţie care nu este bine evaluată. Hai să mai aşteptăm câteva zile. Haideţi să avem o evaluare şi la nivel european. Cred că cetăţenii români vor prefera în acest an turismul românesc. Cred că trebuie să ne concentrăm pe turismul românesc, ca cetăţenii să se simtă în siguranţă. Eu cred că, cât de curând, vom putea vorbi de turism într-un mod organizat şi în siguranţă în România”, a precizat Virgil Popescu (după mintea sa sau la ordinul lui Klaus Iohannis.)

Adică, dragi români, ia mai puneți-vă pofta în cui și mai stați și pe acasă! Avem o țară minunată, mai ales la Sibiu și pe la Cluj-Napoca, și nu mai umblați vandra prin Grecia și Bulgaria!

Anul acesta păpați din sacoșă, valorificați peisajul românesc și cine nu este de acord n-are decît să voteze PSD!

CORNEL NISTORESCU/https://www.cotidianul.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: