Cum ar trebui să acționeze statutar președintele K.W.Iohannis!

23 mai

 

In paralela apărării față de CNCD, președintele Iohannis are obligația să meargă la sursa care a generat conturarea pretențiilor privind Ținutul secuiesc.

Președintele României, oricare ar fi numele acestuia, reprezintă puterea legii și a Constituției în apărarea drepturilor cetățenilor și a reprezentării statului. Însă niciunul dintre președinții României nu s-a aflat în fața unei situații atât de provocatoare, care să fi beneficiat de concursul total incriminant al Parlamentului.

Existența unei organizații culturale cu numele UDMR, așa cum sunt zeci de mii în Romania, care nu este constituită drept partid politic, în Parlamentul României , pune în grea cumpăna legalitatea deciziilor acestei instituții fundamentale, compromițându-le procedural. Nedenunțarea acestei situații sau neluarea în considerație a acestui aspect denunțat, compromite procesul electoral și legalitatea plenului parlamentar.

Prezența UDMR în Parlament, altfel decât reprezentații celorlalte minorități, reprezintă un act de discriminare cu efecte penale pentru persoanele care, de la nivelul Biroului electoral central nu au blocat această situație contrară legii partidelor politice.

Dinamica actualului conflict prezidențial cu CNCD este generată tocmai de această situație pe care președintele Iohannis trebuie să o denunțe și să ceară rezolvarea ei practică. Prezența în continuare în Parlament a UDMR, altfel în mod diferit de a altor minorități, compromite în totalitate procesul electoral și activitatea Parlamentului României.

Mai mult decât votul nelegal în Parlament, exercitat de către UDMR prin reprezentanții săi , arată că această organizație culturală face demersuri, la care numai un partid politic are dreptul, pentru numirea unor persoane în funcții publice la nivel național sau local.
In baza legii, președintele României are obligația să denunțe situația frauduloasă a UDMR și să acționeze pentru excluderea din Parlamentul României, a unei organizații care nu poate avea alt statut decât acela de consultant.

IOAN VIERU/http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: