„Feriti-va de asa zisii ziaristi. Meseria mea a murit! Cei mai jegosi si netrebnici” – Un cunoscut jurnalist, scarbit de RTV si Antena 3!

25 iun.

 

Scandalul ANAF-Antena 3. Declarația- bumerang a președintelui ...

Lucian Avramescu, unul dintre cei mai vechi jurnalisti din Romania, fondator al agentiei AM Press, este mai mult decat revoltat fata de modul in care subiectul Ghita-Coldea-SRI este tratat la televiziunile de stiri.  „Mi-a fost, pentru inceput, rusine. Apoi am simtit ca vomit”, scrie Avramescu.

„Am asistat, in aceasta seara, la una dintre cele mai jegoase, ignobile, prezente ale reperezentantilor presei intr-o dezbatere despre suferintele patriei mele. Despre cine-i la carma, cine isi bate joc de noi, cine joaca banii, interesele fostei mele patrii, despre cine-i SRI si cine nu-i SRI. Cine tradeaza si face bani pe saracirea celor multi si amarati. Cine-i teroristul care-a aruncat in aer bruma noastra de speranta.

Dacă mergem, ca într-o anchetă criminalistică, spre originile propagării fricii nefirești, dăm de vinovații principali, Organizația Mondială a Sănătății și presa. Ambele s-au comportat blamabil, neprofesionist, iresponsabil.

Prin reprezentanții săi, OMS a reușit să pună sfaturile medicale în privința pandemiei pe același taler cu horoscoapele, prin declarații contradictorii în serie, prin recomandarea unor aberații – mă rezum la una: interzicerea autopsierii celor decedați de pe urma Covid-19. Dar lista e lungă.

Nu are rost să vorbim despre degradarea presei, este un subiect cunoscut. Majoritatea ei, în aceste luni, a avut un comportament de cioclu, care își freacă mâinile când moare încă unul și îi înflorește afacerea. Ziariștii, în loc să caute adevărul despre boală, pe lângă dezinformări, au livrat pe nemestecate părerile tuturor sociopaților, dacă nu s-au lăsat cumpărați de guvernele interesate să prelungească narațiunea, ca să nu fie acuzate, pe drept cuvânt, că ne-au furat luni din viață. Politicienii au greșit cu Covid-19, luând excesiv de în serios OMS și presa.
Că OMS și presa au acționat ca organizații teroriste – din prostie, interes strict financiar ori alte cauze – este o problemă de competența organelor judiciare, internaționale și naționale.

Mi-a fost, pentru inceput, rusine. Apoi am simtit ca vomit. Cei mai jegosi si netrebnici nu erau netrebnicii din politica – prezenti si ei in previzibila dezbatere – ci pretinsii mei colegi din presa. Ce faceau ei? Minteau. Minteau profesionist, cu nerusinare, manipulau jegos, jucau abject.

Domnilor, am rugamintea sa nu confundati aceste vietati mizerabile, femei si barbati, cu meseria de ziarist, cu ziaristica. Tudor Arghezi o asociat profesia de ziarist cu cea de ‘argat al opiniei publice’.

De azi, mai mult decat ieri si mereu, traiesc convingerea amarata ca presa a sucombat, ca s-a covertit in curva jegoasa a politicii. Presa face parte din mizeria si dezastrul national de azi. Are – asa e – un rol sinistru. Am in fata, pe ecran, trei-patru portrete de oameni pe care-i stiam daca nu demni, macar atenti la detaliul de a nu fi ridicoli in magarie. Sunt, in totalitate, mafioti si de rusine. Iarta-ma, Doamne, pentru dezlegarea de o profesie pe care am iubit-o si in care mi-am pus toate nadejdile. Presa romana, ia aminte ca NU MAI ESTI! Iarta-ne, popor roman, pentru tradare!.

Ecranele lumii sunt pline de netrebnici care joaca rolul de aparatori ai adevarului. Nu sunt, jur, ceea ce par! Am convingerea ca demolarea statului roman a inceput si s-a terminat, nu cu prostitutia politica, ci cu comertul de tejghea al ziaristilor. Feriti-va, oameni buni, voi cei care mai sunteti buni, de asa zisii ziaristi! Meseria mea a murit!”, a scris Avramescu pe AM Press.

 

https://www.aktual24.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: