„Weekend ‘de foc” pentru Macron, după demisia guvernului condus de Edouard Philippe. Palatul Elysée anunță un nou prim-ministru „în orele următoare”!

3 iul.

Prim-ministrul Edouard Philippe a transmis demisia sa și a guvernului său președintelui Emmanuel Macron, vineri dimineață, iar aceasta a fost acceptată, a anunțat Elysée.
„Domnul Edouard Philippe a prezentat astăzi demisia guvernului președintelui Republicii, care a acceptat-o. El asigură, împreună cu membrii guvernului, gestionarea afacerilor curente până la numirea noului guvern”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Euronews.
Philippe, care este prim-ministru din 2017, când Macron și echipa sa „La République en Marche” au venit la putere, a fost ales primar al orașului Le Havre, din Normandia, la alegerile locale din weekendul trecut.
Încă de atunci se aștepta ca victoria lui Philippe să ducă la o remaniere a guvernului, deși constituția franceză îi permite să numească pe altcineva care să îndeplinească funcția de primar în timp ce el rămâne prim-ministru.
Administrația prezidențială a anunțat că un nou premier va fi numit în următoarele ore, potrivit  Agence France-Presse.
Edouard Philippe, mai popular decât Emmanuel Macron, după cum arată sondajele de opinie, vine de la dreapta spectrului politic și nu s-a înscris niciodată în partidul prezidențial.
Din punct de vedere constituțional, nimic nu îl împiedică pe Edouard Philippe să fie numit șef de guvern după ce și-a dat demisia. Prin urmare, formularea aleasă de președinția Republicii nu indică neapărat o schimbare a locatarului de la Matignon, chiar dacă dorința unui „nou început” a fost menționată de mai multe ori de președintele francez Emmanuel Macron.
În procedura de eemaniere a guvernului francez, prim-ministrul își prezintă mai întâi demisia înaintea efectuării unor noi  schimbări în cabinet, dar poate fi reîncadrat în funcție.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: