Ședință de Guvern, luni. Pe ordinea de zi se află și proiectul de lege care pune în acord cerințele CCR cu privire la carantină, izolare și internare obligatorie!

6 iul.

Guvernul Orban se întrunește în ședință, luni, începând cu ora 12, iar pe ordinea de zi a reuniunii guvernamentale se află și proiectul de lege pentru punerea în acord a cerințelor Curții Constituționale a României privind carantina, izolarea și internarea obligatorie. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat, duminică, că proiectul este gata și va fi pe ordinea de zi a ședinței Guvernului. Proiectul urmează oricum să treacă prin Parlament.
„Mâine vom avea o ședință de Guvern în care îl vom ridica pe ordinea de zi. Odată ce vom avea adaptate, statuate și votate în Parlament ce înseamnă boală transmisibilă, ce înseamnă carantină, ce înseamnă izolare, ce înseamnă pacient internat, sunt lucruri pe care le vom pune pe tapet și ne vom întoarce la ce înseamnă identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone”, a declarat Nelu Tătaru, duminică seară, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.
Vineri,Tătaru menționa că Ministerul Sănătății, ministerul Justiției și Ministerul de Interne au creat un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de lege care să pună în acord cerințele CCR privind carantinarea și izolarea bolnavilor de COVID-19. Recent, CCR stabilea că sunt neconstituționale internarea și carantinarea emise doar prin ordin de ministru.
„Motivarea Curții Constituționale spune că ordinul de ministru nu are greutatea unui proiect de lege care ar trebui să definească carantina, boala transmisibilă, izolarea, internarea. Atunci s-a creat un grup  de lucru de la Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne și Ministerul Justiției, care vor pune în concordanță tocmai cerințele Curții Constituționale. Motivarea era de lipsă de claritate și predictibilitate sau previzibilitate. Medicina este un domeniu în care poți prevedea într-o anumită măsură – noi obișnuim să spunem că nu există boli, există bolnavi. Particularitatea fiecărui caz, identitatea, comorbiditatea sunt cele care te fac să ai o predictibilitate redusă. Te adaptezi la simptomatologie, la stadiul bolii, la potențialul critic al acestei boli și acționezi în consecință. Ne-am asumat și vom reveni cu punerea în acord a unui proiect cu cele cerute de către Curtea Constituțională”, afirma Nelu Tătaru, la Digi 24.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: