Mihai Gâdea, prestația ridicolului!

8 iul.

Teoretic, ceea ce se întâmplă peste zi și este foarte important ar trebui să constituie sinteza unei zile. Repet, doar ceea ce este foarte important și după o selecție dură. Cam așa se proceda la începuturile emisiunii promovate de Gâdea. Și la multă vreme după ce aceasta a intrat în preferințele românilor.

De ceva vreme, realizatorul TV a schimbat foaia. Sau stăpânii. Sau euro primiți de la Guvern în cadrul campaniei de pomană națională. La ce preț i-o fi schimbat?

Mihăiță, fără Google!

Am văzut sinteza unei zile, acum ceva vreme, unde cel mai important lucru de pe pământ a fost erupția acneică juvenilă. O problemă delicată și acută. Mă așteptam la o continuare, cumva, în altă zi, unde să se abordeze în același registru serios și acuplarea la meduze. Nu râdeți. Copiii sunt de o inteligență precoce și vă pot întreba. Ce să le spui dacă nu te lămurește Gâdea? Am văzut cum sinteza unei zile poate ajunge o dezbatere pe teme de Covid-19, unde sunt tămâiați toți rămașii fără publicitate. Adevărul este că, de când cu epidemia, lui Gâdea i-a scăzut drastic libidoul politic și cântă acum după partituri penibile. N-am nimic cu fostul predicator care, pe vremuri, îi spunea lui Vântu că vrea să facă emisiuni cu Dumnezeu.

Probabil că Doamne-Doamne era în turneu și nu a mai avut timp de el. Și nici cu patronul lui Gâdea nu am ceva, dar trăiesc cu impresia că Antena 3 a trecut în proprietatea lui Covid-19. Am vrut să scriu Arafat, dar n-are indicativ la nume. Aeară, în schimb, am trăit cu sufletul la gură întâlnirea lui Gâdea cu improvizația și șarlatania televizată. L-a adus în platou pe Shelly, nume conspirativ pentru incultură, superficialitate, bătut apa în piuă și slalom printre zerouri intelectuale.

Băiețașul s-a întrecut pe sine în a ne da lecții. Aprecia cu tupeu profesorii în condițiile în care bănuiesc că nu a ajuns la Umberto Eco sau Garcia Marquez. Critica de zor învățământul românesc deși nu am auzit ca Sorbona să sune după el și să-l ceară. Nu ca student, ci profesor. Gâdea i-a prevăzut un viitor strălucit în politică. Nu știu după ce criterii. După aroganța că are mașină scumpă? După insolența că banii nu sunt o problemă pentru el? I-aș explica lui Gâdea ce înseamnă să fii ridicol, dar mi-e că se repede la Google. Nu pentru ridicol, ci pentru Shelly.

National

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: