Doctorul Pavel Chirilă îi răspunde preotului Radu Preda, care postase pe Facebook o „predică imposibil de rostit” despre moartea tragică a unui nepot al doctorului, în vârstă de numai doi ani.
Părintele Preda crezuse că moartea copilului ar fi fost grăbită de neacordarea asistenței medicale în timp util, după cum s-a întâmplat în alte cazuri pe fondul isteriei COVID-19, când urgențele de altă natură au fost adesea amânate. Doctorul Chirilă contrazice această alegație, arătând că nepoțelul său fusese primit și asistat cu seriozitate la Spitalul de Urgență, iar apoi transferat în cele mai sigure condiții la Urgențe Copii.
„Dragă părinte Radu,
Analiza nu este excelentă. Nu există o predică ce nu se bazează pe adevăr.
Copilul „ar fi murit ieri la București după o (iarăși) criminală plimbare de la un spital la altul”. Te ajut să spui numai adevărul. Nu a fost o „criminala plimbare”. A fost primit la Spitalul de Urgență, asistat cu toată seriozitatea, i s-a făcut un RMN și toate investigațiile de urgență. După 4-5 ore, când doctorul a venit afara și a comunicat cu familia, copilul a fost transferat la Urgențe Copii în cele mai sigure condiții.
Restul comentariilor „înghițitul pe nemestecate, comentarii sarcastice, declarații stupide, tragedia unei țări conduse de scelerați…” nu au avut decât comentarii rușinoase care cresc necazul nostru și bucuria Dumneavoastră”, a declarat Prof. Dr. Pavel Chirilă, pentru ActiveNews.
Într-o postare pe social media, pe care ulterior a șters-o la cererea familiei, pr. Radu Peda deplângea moartea micuțului și o punea pe seama unei presupuse neglijențe medicale.
„De la tragedia unei familii ajungi să vezi tragedia unei țări conduse de scelerați, de impostori și de trădători. Viitorul acestui pui de om, pe care l-am ținut și eu în brațe, nu mai contează pentru cei care înghit pe nemestecate, gârâind, halca pradei prezentului. Funcții, mandate, aranjamente, târguri, complicități, înrolări ideologice, din mers, pseudo-programe de țară, mândrii fără acoperire și cedări rușinoase”, a opinat preotul, în textul unei „predici imposibil de rostit”, pe care a încheiat-o „cu lacrimi” și cu urarea „Dumnezeu să îl primească pe îngerul lui pământean, pe Cristian, cu brațele deschise!”.