COLIMATOR.CGTN: „Mișcarea lui Iohannis pare să facă parte din planul său de a genera alegeri anticipate”!

6 sept.

Președintele României desemnează noul premier pentru a „evita blocajul politic”, transmite China Global Television Network (CGTN), anunțând că „Președintele României desemnează noul premier pentru a ‘evita blocajul politic’”.

Însă, televiziunea chineză subliniază că „mișcarea lui Iohannis pare să facă parte din planul său de a genera alegeri anticipate”, într-un moment în care PNL se află la cote electorale ridicate. „Președintele României poate dizolva parlamentul și poate dispune alegeri anticipate, doar după două încercări eșuate de a instala un nou executiv, în termen de 60 de zile”.

Trecând în revistă dorința premierului de a „discuta cu partenerii noștri din Parlament pentru a construi o majoritate”, CGTN evidențiază și poziția principalului partid parlamentar, Partidului Social Democrat (PSD), care prin președintele Marcel Ciolacu a transmis că este în afara oricărei discuții votarea premierului desemnat, pe care îl consideră „ridicol”, în timp ce liderul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că propunându-l Cîțu la funcția de prim-ministru, președintele „adâncește criza politică”, deoarece PNL „nu poate” reuni o majoritate în parlament.

GCTN mai arată că PSD a câștigat ultimele alegeri din 2016, dar a pierdut sprijinul politic în urma protestelor în masă anticorupție și a unei moțiuni de încredere adoptată de Parlament anul trecut. Cu toate acestea, social-democrații „dețin cele mai multe locuri în Parlamentul fragmentat al României”, 202 dintr-un total de 465. PNL are doar 109 parlamentari. PSD a avansat ideea unui guvern de tehnocrați sau de uniune națională, opțiune pe care Iohannis nu o agrează.

Prezentând criza politică de la București, CGTN arată că guvernul minoritar condus de liderul PNL, Ludovic Orban, s-a prăbușit în urma unui vot de neîncredere în parlament, Iohannis făcând „presiuni pentru a organiza alegeri anticipate, râvnite de liberali”.
Criza s-a adâncit atunci când parlamentul nu a reușit să voteze un al doilea guvern Orban, iar instanța constituțională a solicitat o nominalizare care „să servească în scopul adunării unei majorități parlamentare”.

https://dantomozei.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: