PROCURORII”TROIENI” A LUI GEORGE SOROS!

12 sept.

De luni de zile, orașele americane sunt jefuite și incendiate. Polițiștii își dau demisia în masa, iar cei care nu o fac îngenunchează în fața protestararilor, la fel și agenți FBI, la fel și politicieni de la Washington. Procurorii îi elibereaza pe tâlhari fără vreo acuzație. Alți procurori au decis să nu urmărească categorii întregi de fapte penale. De ce nu aplică legile stabilite în fiecare stat american?

”Răspunsul este că radicalii bogați conduși de miliardarul George Soros au investit 100 de milioane de dolari în alegerile pentru procurorii districtuali din Statele Unite. Scopul lor? Să instaleze procurori de extremă stânga pentru a sumbina sistemul de justiție american. Ar părea o teorie a conspirației. Însă faptele sunt bine documentate. Și cer acțiune din partea celor care cred în reforma sistemului penal din SUA și care prioritizează siguranța publică, o acțiune necesară pentru ca daunele aduse sistemului să nu fie permanente”, scrie, pentru The American Conservative, Pat Nolan, directorul Centrului pentru Reforma Justitiei Penale.

În SUA, procurorii districtuali își câștigă mandatele în urma unor alegeri în districtul respectiv, spre deosebire de procurorii federali, care sunt numiți de executivul federal. Așa funcționează sistemul. Este departe de a fi perfect. Statele Unite au cel mai mare număr de cetățeni încarcerați raportat la numărul de locuitori. În 2018, erau 2,2 milioane de americani în spatele gratiilor. De decenii, succesul în alegerile procurorilor districtuali a depins de buna relație cu polițiștii locali și de un discurs dur împotriva infractorilor. Și alegerile prezidențiale au fost câștigate (de Richard Nixon, spre exemplu) pe un discurs despre „lege și ordine”. Numai că această paradigma a dus la proliferarea criminalității în SUA. Nu doar democrații, ci și conservatorii au observat acest lucru și, de ani buni, ambele partide au pus accentul pe reforma jusiției.

În acest demers, aripa stângă a Partidului Democrat și George Soros au acționat sub radar vreme de ani de zile.

Anul 2016 a adus înfrângerea lui Hillary Clinton, susținută de Soros în cursa pentru Casa Albă. Însă asta nu a însemnat o înfrângere pe toată linia pentru miliardar. În acel an, Soros a investit în campaniile pentru șapte posturi de procurori districtuali mai mult decât au investit o mulțime de milionari americani în campania pentru Casa Albă. Iată ce scria Politico în 2016: ”Banii lui Soros i-au sprijinit pe candidații afroamericani și hispanici pentru aceste funcții locale foarte puternice. Toți au candidat pe platforme care conțineau marile scopuri ale lui Soros, precum reducerea disparităților rasiale în ce privește condamnările și neaducerea în fața instanței a unor acuzați de infracțiuni privind drogurile. Este cea mai concretă acțiune a progresiștilor pentru a forța și finanța candidați favorabili reformei sistemului penal, care să ajungă apoi în posturi de unde pot merge mai departe, către instanțele federale”. Politico mai scria că sprijinul oferit de Soros acestor procurori a înfuriat comunitățile locale, cele care influențau decisiv aceste alegeri.

”Precum calul oferit de greci troienilor, procurorii instalați de Soros și aliații lui nu sunt ceea ce par. Acești radicali au scopul de a distruge sistemul penal. Acești oameni care vor să pară ”protectorii legii și ordinii” sunt de fapt dușmanii lor și au început să lupte din interiorul sistemului. Soros și rețeaua lui de radicali bogați consideră că sistemul penal este atât de corupt și atât de rasist, încât nu poate face dreptate. Nu sunt interesați să reformeze sistemul. Vor însă să-l distrugă din interior. Ei nu implică electoratul într-o dezbatere despre reform sistemului. Acești miliardari vor să scurtcircuiteze întregul proces democratic, alegând candidați care vor refuza să aplice legile stabilite de reprezentanții populației”, scrie Pat Nolan.

La finalul anului trecut, the Washington Post scria că mulți dintre procurorii susținuți de Soros au câștigat alegerile districtuale. Este vorba despre procurori foarte tineri, care nu au reprezentat niciodată statul într-un proces și care au câștigat în fața unor confrați de breaslă care au zeci de ani de experiență. In vara anului trecut, procurorul general William Barr  acuzase deja viziunea pe care o au anumiți „procurori progresiști”. ”Apariția în marile noastre orașe a unor procurori districtuali care se văd ca niște reformatori ai ”justiției sociale” și care nu fac decât să reducă fondurile poliției este un factor demoralizant pentru polițiști și unul periculos pentru siguranța publică”, spunea William Barr. ”Avem niște evoluții recente în care a fost văzută implicarea lui George Soros, în special în alegerile democrate unde nu se prezintă mulți alegători, un context în care investirea unor sume mari de bani poate avea un efect important pentru alegerea unor persoane care nu susțin aplicarea legii, care nu urmăresc să aducă infractorii în fața legii și care mai mult urmăresc alte agende sociale”, a spus William Barr,

”Acești procurori troieni renunță la orice pretenție de imparțialitate. Ei vin cu vizuni puternic politizate și preiau poziții care ar trebui să fie apolitice. Nu este de mirare că procurori din New York finanțați de Soros, precum procurorul general din New York, Laetitia James, și procurorul districtual din Manhattan, Cyrus Vance Jr., l-au hărțuit pe președintele Trump cu investigații si citații”, scrie Pat Nolan în articolul citat.

Să amintim că procurorul Cyrus Vance Jr. este cel care l-a anchetat pe Dominique Strauss-Kahn în dosarul de hărțuire sexuală ce l-a costat pe fostul director FMI pierderea susținerii socialiștilor francezi pentru candidatura la președinție, în 2012. Alegerile au fost câștigate de Francois Hollande, unul dintre creatorii lui Emmanuel Macron. Și să mai amintim că Cyrus Vance Jr. a închis dosarul când șansele lui Strauss-Kahn au fost compromise. A fost acuzat că a acționat pur politic în acest caz. Și nu e de mirare: preferatul lui Soros este fiul lui Cyrus Vance, cel care, în 1977, a preluat funcția de secretar de Stat al SUA de la Henry Kissinger.

„Milioanele rețelei Soros le-au permis candidaților de stânga să-i copleșească pe oponenți, depășindu-le cheltuielile de campanie de până la trei ori. Un procuror democrat care a fost învins de un cadidat susținut de Soros a spus: «Au fost alegeri cumpărate, nu câștigate»”, scrie Pat Nolan. ”Soros și aliații lui au instalat procurori progresiști în 31 de orașe, printre care San Francisco, Philadelphia, Boston, Portland, Dallas, St.Louis. Zecile de milioane de americani care traiesc în aceste districte plătesc acum un preț greu pentru că le-au permis procurorilor lui Soros să-și cumpere funcțiile și să transforme puterea aplicării legii (sau a neaplicării ei) în armă politică”.

”A dat roade acțiunea lui George Soris de a restructura justiția și de a alege procurori districtuali extremiști în întreaga țară, pentru a slăbi aplicarea legii și a proteja orașele cu sanctuare ale fărădelegii. El vrea să paralizeze poliția pentru a promova abstracția neomarxistă numită justiție socială, cea care împarte de fapt lumea în funcție de rasă, clasă, sex sau gen. Populația va suferi când procurorii politici se vor axa nu pe siguranța publică, ci pe chestiunile sociale. Poliția va fi marginalizată, comunitățile vor trăi în spaimă și violență, iar victimele vor fi ignorate – totul în numele justiției sociale”.

 

Un mod similar de acțiune a avut George Soros și in Europa, de aceasta dată cu judecătorii de la CEDO, despre care Cotidianul a scris. Sunt 47 de state semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului, care sunt obligate astfel să își modifice legislațiile naționale în funcție de jurisprudența CEDO. De ce ar influenta Soros fiecare din cele 47 de state când poate să le dicteze prin intermediul unei jurisdicții internaționale, adică CEDO? Nu trebuie decât să aibă judecători apropiați la curtea de la Strasbourg. Puterea unui judecător la CEDO nu poate fi comparată cu cea a unui judecător la o instanță națională. Un judecător național aplică legea. În schimb, un judecător la CEDO poate face legea. De ce? Deoarece Convenția Europeană a Drepturilor Omului dupa care se judeca la CEDO nu este un Cod Penal sau Civil cu mii și mii de articole – are câteva articole generale despre drepturile omului, motiv pentru care libertatea de apreciere a judecătorilor este imensă. Iar prin judecătorii legați de fundațiile și ONG-urile finanțate de el, George Soros poate deveni un șef de stat fără de stat.

CALIN MARCHIEVICI/ http://cotidianul.ro/

2 răspunsuri sa “PROCURORII”TROIENI” A LUI GEORGE SOROS!”

  1. neicaion 13 septembrie 2020 la 3:11 am #

    …cotidianul.ro…, este pe lista „miluiţilor”, posibil şi acest blog, publicând asemenea orori…, oare curtea noastră este atât de curată, dacă mai avem aşa ceva, încât să derogi atenţia oamenilor într-o zonă de importanţă; 0 pentru Români.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: