Ultimul test al locuitorilor României!

20 sept.

  Ultima treaptă? Acum doi ani – test pe subiectul resurselor României. Am picat testul de cetățenie. Acum un an […] 

Ultima treaptă?

Acum doi ani – test pe subiectul resurselor României. Am picat testul de cetățenie.

Acum un an – test cu subiectul familiei normale. Am picat testul de umanitate.

Anul acesta – test pe subiectul dezvoltării normale a copiilor noștri. Îl picăm și pe ăsta?

Dacă da, vom pica și testul de primate, dacă nu cumva am merita să fim decăzuți și din dreptul de a fi numărați printre mamifere.

Nu, nu m-a mirat faptul că nu ne-a revoltat limitarea drepturilor noastre din primăvară. Știam de acum doi ani că nu avem conștiință civică, cetățenească, faptul că orice ne-ar fi luat, chiar și libertatea, acceptam fără crâcnire.

Știam de acum doi ani, de atunci de când nimeni nu a protestat împotriva furtului resurselor noastre din Marea Neagră, de atunci când nimeni nu s-a opus renunțării ticăloase la bogățiile noastre și la dreptul nostru de a ne dezvolta. La dreptul nostru de a fi liberi și mândri.

Niciun cetățean, niciun membru al unei societăți, fie ea și primitivă, nu ar fi rămas într-atât de pasivi față de jaful al cărui subiecți am fost. Deci da, am picat examenul de „cetățenie”.

Nu m-a mirat nici atunci când am acceptat fără crâcnire faptul că am fost închiși în cuști, că am acceptat arestul la domiciliu pentru două luni, că purtăm botnițe și renunțam de buna voie și la dreptul de a gândi.

Știam de atunci că referendumul pentru familie, pentru fundamentul societății umane, a picat din cauza prostiei sau nepăsării noastre. De atunci nu mai avem dreptul să ne numim oameni, fiindcă am renunțat la acest privilegiu atunci când am renegat, batjocorit și parodiat însăși rădăcinile noastre și fundamentele ființei umane.

Așa și în primăvara asta: Nicio ființa umană, fie ea oricât de needucată, ba nici măcar un neanderthalian, nu ar fi acceptat cu atâta seninătate, fără nicio opoziție, să fie lipsită de cel mai fundamental drept al său, de dreptul la libertate. S-ar fi opus, ar fi zbierat, ar fi încercat să evadeze din cușca. Noi nu…

Am picat deci și testul umanității. Acum am ajuns la ultimul test. La ultima treapta. Aia cea mai de jos: testul de primată, testul de mamifer.

Ideea e simpla: suntem puși în situația de a accepta ca puilor noștri, copiilor noștri să le fie impuse niște măsuri care le vor afecta sănătatea psihică și mentală, măsuri fără precedent (iarăși!) in istoria umanității!

Dacă nu vom reacționa și vom pica și acest examen ne vom autoexclude din rândul primatelor. Ba chiar și a mamiferelor! Pentru că orice primată, orice mamifer, ba chiar orice ființă vie s-ar opune maltratării puilor săi. Noi ce vom face? Ne vom lăsa puii să fie tarați mental și psihic tot restul vieții lor… doar pentru cî ni se spune că „așa trebuie”, că e „spre binele lor”?

Dacă da, vom ajunge la ultima treaptă a decăderii, într-o stare infraumană, ba chiar sub nivelul unei ființe vii. De noi depinde. De fiecare dintre noi! Sunteți șocați?

Nu spusele mele ar trebui să vă șocheze, ci lașitatea și/sau nepăsarea noastră, a acestui popor. Căci indiferent de opțiunea și atitudinea personală a fiecăruia dintre noi să nu uităm că „Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărți pe unii de alții cum desparte păstorul oile de capre; și va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.” Matei 25:31-46.

Deci un simplu gând corect, un gest firesc ne pot absolvi de o vina istorică, de o rușine de neșters. Indiferent de efectul atitudinii noastre.

                                                                                                                      Dan CHITIC

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: