Marcel Ciolacu lucrează și el la o carte: „Ultimul pas”!

25 oct.

Nu există apariție publică a lui Klaus Iohannis în care, contrar prevederilor constituționale, să nu atace PSD, să nu spună că majoritatea din parlament este o majoritate toxică a PSD, că, mai pe scurt, PSD trebuie să fie desființat la următoarele alegeri. În același timp, Klaus Iohannis își preamărește „Guvernul Meu” și PNL, anunțînd chiar de pe acum că Ludovic Orban va fi și viitorul Prim-ministru, ca și cînd ar ști, încă înaintea campaniei electorale pentru parlamentare, care va fi rezultatul!

Bun! Știm, deci, poziția lui Klaus Iohannis, aceea ca, „Pas cu pas”, conform titlului cărții sale, să distrugă PSD-ul. Cu orice preț, racolînd din stînga și din dreapta, sfidînd totul, inclusiv explozia infectărilor cu Coronavirus, pentru a-și vedea instalat „Guvernul Meu” cu o majoritate stabilă. Nu contează încălcarea propriilor declarații privind traseismul politicienilor și nici cifrele îngrijorătoare despre Covid-19.

De partea cealaltă, a PSD-ului, ne-am fi așteptat la o reacție categorică, în care să fie activați toți vectorii de imagine recunoscuți pentru felul în care au dus bătăliile mediatice de pînă acum, astfel încît să contracareze atacurile zilnice venite dinspre președintele Iohannis și războinicii din PNL, la care se adaugă și cei din PMP-ul lui Băsescu sau lupii tineri din USR.

Dar, se întîmplă așa ceva? Mai degrabă, nu! Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut grijă să-i aducă în partid pe Sorin Grindeanu, cu smuciturile lui la fiecare 2-3 cuvinte, pe Vasile Dâncu, priponit în visul său academic, din care se trezește tot cu Coldea mîngîindu-l pe frunte. Ei ar trebui să ia locul, în confruntările cu Iohannis și PNL, unor luptători cunoscuți pe baricade, precum Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Marian Oprișan, Codrin Ștefănescu sau Radu Preda! Nici mie nu-mi plac unii dintre aceștia, dar trebuie să recunoaștem că, într-o bătălie ca aceea propusă de PNL, cu Dan Vâlceanu, Florin Cîțu, Florin Roman, Tinel Gheorghe, Răzvan Prișcă sau Raluca Turcan, de oameni care învîrtoșesc bine cuvîntul ai nevoie pentru a-ți proba puterile.

Unora, știu, le miroase urît bătălia electorală și declară simandicoși că ar prefera dezbaterile pe proiecte, pe programe, pe ideologii. Aiurea! Peste tot în lume, bătălia electorală este una dură, cu dezvăluiri șocante, cu discursuri contondente, chiar cu atacuri la persoană. Ca să stăpînesc oarecum reacțiile, dau exemplu democrației avansate din SUA, unde disputa Trump-Biden pur și simplu nu are limite!

Deci, revenind la Marcel Ciolacu, acesta pare că i-a luat locul Vioricăi Dăncilă ca partener al lui Klaus Iohannis, mimînd, la fel ca aceasta, disputa cu Președintele, fugind ca de dracul de reacții și decizii care măcar să-l enerveze. Degeaba îi spun chiar și cei care-l susțin că atitudinea sa pare, mai degrabă, una de „pact cu diavolul”, Marcel Ciolacu o ține pe-a lui, așa cum făcea și biata Viorica.

Și nu e deloc întîmplător că, exact înaintea acestei campanii, au plecat sau au fost dați afară tocmai cei care puteau să fie opozanți duri la atacurile venite dinspre Klaus Iohannis și PNL! A făcut Marcel Ciolacu tot ce trebuia ca vocile acestora să nu se mai audă. Iar dacă își imaginează cineva că o bătălie, așa cum se prefigurează de multă vreme, se poate duce cu gîngavii Grindeanu și Dâncu, cei care au încă picioarele înfipte în curtea Academiei SRI, atunci să nu se mai mire de ce Klaus Iohannis știe încă de pe acum care va fi rezultatul alegerilor din decembrie!

În materie de distrugere a PSD, dacă Iohannis a scris cartea „PAS CU PAS”, putem spune că și Marcel Ciolacu are în pregătire pe birou o carte, al cărei titlu nu poate fi decît „ULTIMUL PAS”! Lansarea ar putea fi una de succes după alegerile parlamentare din decembrie.

ION SPANU/http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: